Habuš: Ne želim vjerovati da bi HDZ koristio DUUDI kao političku ‘palicu’

– Nimalo ne strahujem da bi država mogla Gradu oduzeti zemljište na području Gospodarske zone u Brezju. Nadam se pritom da HDZ neće Državni ured za upravljanje državnom imovinom koristiti kao političku ‘palicu’, kao političko sredstvo po načelu da će se podobnima dati, a nepodobnima uzimati. U to jednostavno ne želim vjerovati – rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na današnjoj konferenciji za novinare, sazvanoj kao reakciju na jutrošnju presicu gradskog HDZ-a.

> Varaždin želi autoindustriju: Svi šalju dopise Rimcu i Oreškoviću – i HDZ i Grad

Habuš je rekao da ne razumije tu pompu nastalu oko jedne tek administrativne odluke kojom se četiri zone objedinjuju u jednu te naglasio da se, komentirajući djelovanje varaždinskog HDZ-a, da ‘jednu dobru priču time okrećemo sami protiv sebe’.

– Gradski HDZ govori o ‘clean startu’. Upravo to smo i napravili, stvorili uvjete za potpisivanje aneksa ugovora o darivanju zemljišta. Osnovali smo zonu, donijeli mjere poticanja gospodarstva, osigurali sredstva u proračunu za infrastrukturno opremanje zone… Ono što predlaže HDZ, da se prvo trebalo pregovarati s DUUDI-jem i potpisati aneks, a tek potom formirati zonu, to je obrnuta i nelogična procedura – ocijenio je gradonačelnik.

Dodao je da nije lagao na Vijeću kada je rekao da je dobio preporuku od DUUDI-ja za objedinjavanjem četiriju zona, potkrijepivši to i snimkom sa sjednice, već da postoji ‘usmena sugestija’.

– Predstavnici DUUUDI-ja došli su u Varaždin dobronamjerno, radeći nadzor tek na 9,8 hektara, dakle na jednoj desetini površine zone. Ne znam zašto je sada ikome u interesu da nas plaši time da će Grad ostati bez zemljišta – upitao je.

U vezi potencijalnih ulaganja automobilske industrije, potvrdio je Habuš još jednom da je Grad Varaždin 19. veljače uputio poziv premijeru Tihomiru Oreškoviću za prijem na radni sastanak, a tvrtki Rimac automobili poziv je upućen 24. veljače.

– Nisam govorio dosad o tome jer to što smo napravili, uputili te pozive, to je moj posao, a ne populistički izlaziti s tim u javnost. Isto tako, nije posao političkih stranaka da poziva investitore! – reagirao je gradonačelnik Goran Habuš na jutrošnji istup varaždinskog HDZ-a.

> Varaždin želi autoindustriju: Svi šalju dopise Rimcu i Oreškoviću – i HDZ i Grad

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije