Posjet veleposlanice SAD-a: Otvorena su vrata suradnji s američkim investitorima

Nakon što je jučer grad Varaždin posjetio indijski veleposlanik, danas, 11. veljače, gradonačelnik Goran Habuš i suradnici ugostili su NJ.E. gospođu Julietu Valls Noyes, veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

> Indijski veleposlanik u posjetu Varaždinu: Poradit ćemo na gospodarskoj suradnji

– Prije svega mi je drago da se ova, da tako kažem, ‘diplomatska ofenziva’ na grad Varaždin nastavlja. Velika nam je čast bila danas biti domaćin veleposlanici SAD-a. Imali smo ugodan razgovor u kojem smo predstavili naš grad, njegove mogućnosti i potencijale, strategiju razvoja i naravno, govorili smo i o problemima koji nas tište. Jednako tako govorili smo o našim očekivanjima od Vlade. Ukratko, otvorili smo širom vrata suradnji s američkim investitorima, veleposlanicom i ambasadom – rekao je gradonačelnik Habuš te dodao kako je otvoreno novo poglavlje suradnje između Grada Varaždina i SAD-a.

Veleposlanica Julieta Valls Noyes bila je vidno oduševljena posjetom, pa se obratila i s nekoliko riječi na hrvatskom jeziku.

– Dobar dan, uistinu je zadovoljstvo biti u ‘ovaj lijepi grad’. Varaždin je prekrasan, jako su nas srdačno dočekali. Zahvaljujem gradonačelniku što je ‘dogovorio’ tako lijepo vrijeme danas. Razgovarali smo o ekonomskom prosperitetu grada i županije, čuli smo svašta o planovima i projektima koji se pripremaju te o interakciji Grada i Vlade. Naša je ambasada zainteresirana za bolju interakciju između SAD-a i svih gradova i regija u zemlji, uključujući Varaždin – zaključila je veleposlanica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije