Transparentnost: ‘Proračun u malom Grada Ivanca’ – vodič kroz gradski proračun

Proračun je, po svojoj definiciji, približni iznos primitaka i izdataka koji se predviđaju za određeno vrijeme. I dok je definicija spomenutog pojma krajnje jednostavna, u realnosti proračun je kompleksan sustav prihoda i rashoda. Ono što najčešće stvara problem nemogućnost je običnog poreznog obveznika da jasno vidi na koji se način koristi njegov novac.

Grad Ivanec donio je dokument pod nazivom ‘Proračun u malom Grada Ivanca za 2016. godinu’, a taj dokument samo je nastavak kontinuiranog rada ivanečke gradske uprave na podizanju razine transparentnosti vlastitog rada.

Već su je 2014. godine Grad Ivanec ocijenjen, u istraživanju ‘Lotus 2014.’ kao izrazito transparentan što je ujedno bila i najviša ocjena.

Projekti za 2016.

Cilj je, prije svega, upoznavanje građana s projektima koji će se u 2016. godini provoditi u Ivancu.

– Nakon godina odricanja za potrebe modernizacije infrastrukture, smatramo da građani Ivanca zaslužuju društvene sadržaje urbanog i modernog tipa, jednako kao što i građani drugih, manjih naselja, zaslužuju suvremene i funkcionalne prostore u kojima će moći razvijati svoj društveni život – stoji u dokumnetu koji potpisuje gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić.

Poseban fokus stavit će na vrtiće, Muzej planinarstva i kina za 3D projekcije, a u planu je još i velik broj projekata na kojima se radi.

Osim što je riječ o dokumentu koji pokazuje prihode i rashode, također je informativan i po pitanju što proračun zapravo jest, kako se donosi, koje su mu najbitnije stavke i ostalo.

Do cijelog dokumenta vodi vas poveznica ‘Proračun u malom Grada Ivanca za 2016. godinu‘.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije