Predrag Štromar: ‘HNS neće podržati mandatara Tihomira Oreškovića’

Prema pisanju Večernjeg lista, između mandatara Tihomira Oreškovića i HNS-ova ministra u odlasku Ivana Vrdoljaka održan je sastanak kako bi se mandatar u tančine upoznao sa stanjem u Ministarsvu gospodarstva. I dok je to bio tek sastanak vezan za dotični resor, uskoro su se pojavile spekulacije vezane uz HNS i mogućnost prijelaza pod krilo Domoljubne koalicije.

Tome u prilog ide i prijelaz jednog od članova kluba HNS-a, Vladimira Bileka, u tabor Milana Bandića, koji Domoljubnu koaliciju već podupire.

Uzmemo li u obzir kako je HNS naročito jak u varaždinskoj županiji, pitali smo za mišljenje i Predraga Štromara, župana Varaždinske županije, no i jednog od mogućih kandidata za vodstvo stranke u budućnosti.

– HNS neće dati podršku mandataru Tihomiru Oreškoviću, Domoljubna koalicija i Most imaju dovoljan broj glasova tako da ćemo mi zadržati status opozicije – kazao je Predrag Štromar.

No, smatra kako status opozicije ne znači slijepo suprotstavljanje svemu što pozicija ponudi u Saboru.

– Ako će trebati podržati neki dobar zakon, mi ćemo ga podržati. Dobar primjer je zakon vezan za švicarski franak, koji je podržao cijeli Sabor. Prvi interes je dobrobit hrvatskog naroda – dodao je Štromar.

Tako će HNS, sa svojih devet zastupnika koji su ostali u klubu stranke, i dalje biti uz svojeg koalicijskog partnera, SDP, te će u Saboru djelovati samo kao opozicija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije