Zdravko Golub: Iz HDZ-a sam se ispisao zbog neslaganja s načinom vođenja stranke

Donedavno gradski vijećnik iz redova HDZ-a, Zdravko Golub, osvrnuo se na izjave Anđelka Stričaka, predsjednika Županijske organizacije te stranke, izrečene nakon sjednice Gradskog vijeća održane u ponedjeljak, 21. prosinca.

Podsjetimo, tada je Zdravko Golub, suprotno stavu stranke, podržao proračun, no pokazalo se da već u tim trenucima više nije bio član HDZ-a, već nezavisni vijećnik. Anđelko Stričak tada je rekao da ‘svatko tko glasa po vlastitoj savjesti, suprotno stavu stranke, sigurno je kupljen’.

> [Opširnije ovdje] Stričak o Golubu: ‘Netko u HDZ svjetlo donosi svojim dolaskom, a netko odlaskom’

– Razlog zašto sam se ispisao iz Hrvatske demokratske zajednice je neslaganje s načinom vođenja stranke u Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Ispisnicu sam predao 18. prosinca 2015. godine, u petak, s datumom istupa od 17. prosinca, a Stričak bi to morao znati jer je bio prisutan. Od toga dana postao sam nezavisni vijećnik u Gradskom Vijeću Grada Varaždina – iznio je Golub svoje razloge.

Napomenu je da je bio prvi predsjednik Županijskog Odbora HDZ-a, u vrijeme Domovinskog rata pa do 2007. godine.

– I u te 23 godine aktivnog djelovanja u stranci vjerujem da sam dao značajan doprinos. A tko u stranku donosi ‘svjetlo’, a tko ‘tamu’, ostavljam članstvu i čitateljima da prosude sami – zaključio je Zdravko Golub.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije