Habuš odgovorio Habijanu: Riječ je ili o neznanju ili o namjernoj obmani građana

U sklopu Aktualnog sata današnje sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Goran Habuš odgovorio je šefu varaždinskog HDZ-a Damiru Habijanu na kritike koje je iznio na prošlotjednoj konferenciji za novinare vezano uz izvršenje ovogodišnjeg gradskog proračuna.

Povod za to bio je komentar HDZ-ove vijećnice Otilije Cvetko koja je ponovila Habijanove tvrdnje da će ove godine biti izvršeno tek oko 60 posto planiranog proračuna iako su tijekom godine obavljena čak četiri rebalansa.

Gradonačelnik joj je odgovorio da su takve tvrdnje – ili neznanje ili namjerna obmana građana – naglasivši da je bi svima trebalo biti jasno da se neizvršeni dio proračuna odnosi na sanaciju bala s otpadom u Brezju.

– Više od 90 milijuna kuna u ovogodišnjem proračunu odnosi se na realizaciju projekta sanacije bala s otpadom. S obzirom da sanacija nije počela, ne postoji ni trošak, a samim time ni šteta po gradski proračun. Ako se taj dio za sanaciju izuzme, onda je realizacija proračuna sada negdje na 80 i nešto posto, a do kraja godine će biti na više od 90 posto što je u skladu s onim što je planirano – poručio je Habuš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije