Štromar: Besplatna autobusna karta za umirovljenike i u 2016. godini

Na sjednici Županijske skupštine Anđelko Stričak je u ime Kluba vijećnika HDZ-a zatražio je da se u proračun za godinu 2016. uvrsti i projekt besplatnog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina kojeg je samostalno pokrenuo župan Predrag Štromar.

– Taj projekt je jedan presedan gdje je župan nekoliko tjedana prije izbora na svoju ruku, jer sredstva za to nisu bila predviđena u proračunu, osigurao besplatan prijevoz umirovljenicima do kraja godine. Mi samo smatramo da je tu odluku potrebno legalizirati kako bi se u proračunu pronašla sredstva za provedbu tog projekta i iduće godine – naglasio je Stričak.

Župan mu je međutim odgovorio da je taj projekt pokrenuo u skladu sa svojim ovlastima i da za to nije trebao pristanak Županijske skupštine jer je projekt osmišljen na način da županija u njemu nema nikakav trošak najavivši da će se taj projekt nastaviti i u idućoj godini.

– Županijska skupština ne mora donositi odluku po tom pitanju jer se taj projekt već uspješno provodi u partnerstvu Saveza udruga umirovljenika, Varaždinske županije i tvrtke AP, a projekt će se nastaviti i u idućoj godini što znači da će se umirovljenici kupnjom elektroničke kartice po cijeni od 25 kuna moći voziti neograničeno po Varaždinskoj županiji s AP-om. Bude li potrebno da županija i financijski sudjeluje u tom projektu, sredstva za to postoje u proračunu pod stavkom programa pomoći osobama treće životne dobi – poručio je Štromar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije