Diamond se vraća na varaždinski aerodrom, ugovor o zakupu potpisan na pet godina

Nakon što je zbog stečaja gradske tvrtke Varaždin Airport, koja je njime upravljala, nekoliko mjeseci bio zatvoren, na varaždinskom aerodromu ponovno će krenuti letačke operacije.

Gradonačelnik Goran Habuš danas je, naime, s direktorom tvrtke Diamond Aircraft Croatia Rajkom Raušom potpisao ugovor o zakupu nekretnina koje čine varaždinski aerodrom, a u vlasništvu su Grada.

Gradonačelnik Habuš istaknuo je da su se na javni natječaj za davanje varaždinskog aerodroma u zakup javila tri zainteresirana investitora te da je ponuda tvrtke Diamond Aircraft ocijenjena najboljom.

– Veseli me da smo dobili zakupca koji ima planove ne da samo ponovno uspostavi letačke aktivnosti na aerodromu i pilotsku školu, nego ono što je najbitnije, ima i kvalitetne planove za razvoj poslovne zone u sklopu aerodroma. Radi se o tvrtki koja ima u svom vlasništvu i dio zemljišta oko aerodroma i tvrtka je kćer austrijske tvrtke koja se bavi proizvodnjom aviona, tako da mislim da smo odradili dobar posao – poručio je gradonačelnik Habuš.

Ugovor o zakupu potpisan je na rok od pet godina, a tvrtka Diamond Aircraft Croatia za zakup će plaćati rentu u iznosu od 200 tisuća kuna godišnje, s tim da je propisano da se renta za prvu godinu zakupa može smanjiti ukoliko će tvrtka Diamond Aircarft izvršiti popravke na poslovnoj zgradi.

Te popravke mora prethodno odobriti Grad Varaždin, a renta će se smanjiti u visini uloženih sredstava, maksimalno do 50 posto iznosa rente.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije