Damir Habijan: Spreman sam kandidirati se za gradonačelnika

Povjerenik varaždinskg HDZ-a Damir Habijan naglasio je na današnjoj konferenciji za novinare da vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Varaždina vrlo vjerovatno neće glasati za prijedlog gradskog proračuna za iduću godinu.

Dodao je da podaci o izvršenju gradskog proračuna za ovu godinu pokazuju da gradonačelnik Goran Habuš i aktualna gradska uprava nisu sposobni planirati realno.

– Početkom listopada ostvareno je tek oko 50 posto gradskog proračuna, a do kraja godine očekuje se da će biti izvršeno tek oko 60 posto, što znači da čak 40 posto proračuna neće biti ostvareno. Taj dio koji nije ostvaren odnosi se na razvojne projekte koji nisu realizirani. To dokazuje modus operandi gradske uprave. Njihovi prijedlozi proračuna nisu realni i ‘napumpani’ su projektima koji se ne realiziraju. Zato smo ove godine toliko puta išli na rebalans – naglasio je Habijan dodavši da Gradu Varaždinu treba restriktivan proračun.

– Financijsko stanje Grada je takvo da mi godinu ili dvije više ne smijemo trošiti ni lipu više od onog što smo sposobni uprihoditi. Realno je da proračun bude na razini od nekih 200 milijuna kuna, a gradonačelnik će vrlo vjerovatno opet predložiti proračun na razini od 300-injak milijuna kuna što nije realno – poručio je Habijan dodavši da jedini izlaz iz teške financijske situacije u Gradu vidi u prijevremenim izborima.

– Ovo nije borba za vlast. Nije stvar u tome da HDZ želi nekoga silom srušiti. Ovo je pitanje spašavanja Grada Varaždina od financijskog kolapsa. Nadam se da gradski vijećnici neće prihvatiti ni izvještaj o izvršenju ovogodišnjeg proračuna niti prijedlog proračuna za iduću godinu i da ćemo ići na prijevremene izbore jer trošak prijevremenih izbora je puno manji nego što je trošak koji bi mogao nastati ako se aktualna gradska uprava nastavi ovako fiskalno neodgovorno ponašati – naglasio je Habijan dodavši da je, odluče li tako stranačka tijela, spreman preuzeti kandidaturu za novog varaždinskog gradonačelnika.

– Prvo o tome moraju raspraviti članovi stranke, a ako dobijem njihovo povjerenje spreman sam preuzeti tu odgovornost – naglasio je Habijan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije