Poništen i drugi natječaj za direktora Turističkog ureda, počinje – ‘pecanje’

I drugi pokušaj Turističke zajednice grada Varaždina da pronađe nasljednika ili nasljednicu Branke Tropp na mjestu direktorice Turističkog ureda završio je neslavno. Vijeće Turističke zajednice na svojoj jučerašnjoj sjednici odlučilo je ponovno poništiti natječaj. Što sada?

– Zaista nema smisla ‘naslijepo’ raspisivati novi natječaj, tako da smo dogovorili da najprije pokušamo ‘upecati’ mogućeg kandidata, pronaći ga u turističkim krugovima te ga pokušati motivirati za ovu funkciju. Naravno, potom provesti zakonom propisanu proceduru, odnosno raspisati natječaj. Tako nešto nije neuobičajeno u svijetu – informirao nas je gradonačelnik Goran Habuš, ujedno i predsjednik Turističke zajednice.

Kako smo bili izvijestili, na ponovljeni natječaj pristiglo je osam prijava, dakle dvostruko više nego što je to bio slučaj na prvome natječaju, ali su svega dvije prijave zadovoljile formalne uvjete.

> Osam prijava za direktora Turističkog ureda, ali samo dvije imaju uvjete!

Međutim, od dvije kandidatkinje jedna je u međuvremenu odustala, potvrdio nam je gradonačelnik, dok jedinoj preostaloj kandidatkinji Vijeće Turističke zajednice (ni ovoga puta) nije odlučilo pokloniti povjerenje.

Zanimalo nas je hoće li ‘pecanje’ novog kandidata, odnosno svojevrsni ‘headhunting’, kako je to nazvao gradonačelnik, možda biti povjeren nekoj vanjskoj agenciji.

– Ne. Treba znati da kada se osoba traži na takav način, onda je riječ o kandidatima čije uvjete Grad nije u stanju zadovoljiti. To je slično kao što je bilo s Tehnološkim parkom. Da smo novog direktora išli tražiti na način kao što je predlagao gospodin Strahonja, onda bi teško našli direktora s plaćom ispod 25 ili 30 tisuća kuna. Slično je i u ovoj situaciji – odgovorio je gradonačelnik.

Ova novonastala situacija, naravno, čini se kako opet otvara pitanje mogućeg ‘političkog kadroviranja’, s obzirom da umjesto trećeg natječaja Turistička zajednica kreće ‘u potragu’ za kandidatom – ‘pecanjem’.

– Pa ako ću ja ‘pecati’, onda možete to nazvati ‘političkim kadroviranjem’. Ali, isto tako, ‘pecati’ će i ostali članovi Vijeća Turističke zajednice, oni iz Gastrocoma, Turista, Palatina… To sve ne znači da ćemo pronaći osobu iz političkog života – odbacuje nagađanja Habuš.

Vijeće si je zadalo da do 31. prosinca proba naći novoga kandidata, nekoga tko bi zadovoljio kriterije Turističke zajednice. Ova saga tako dobiva novo poglavlje, nastavak se očekuje početkom 2016. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije