Čačić odgovara Rožmariću: Ponovo me se blati i kleveće prije izbora

Nakon što je danas ujutro, u ponedjeljak, 2. studenoga, konferenciju za medije održao varaždinski odvjetnik Tihomir Rožmarić, gdje je nesporedno optužio Radimira Čačića i njegovu suprugu Mariju za malverzacije prilikom predstečajne nagodbe Coninga, o cijelom slučaju oglasio se Radimir Čačić, ali i njegova Gradska organizacija Varaždin Narodne stranke – Reformisti.

> Rožmarić optužio bračni par Čačić za malverzacije oko predstečajne nagodbe

– Od 1990. godine do danas, nisu prošli nijedni izbori, a da se nekoliko dana pred izbore ne izlazi s blaćenjem i klevetama od strane raznih osoba, pa bih bio iznenađen da se to nije dogodilo i ovaj put. Izostanak ovakvog ‘predizbornog programa’ prema meni osobno, značilo bi da me se više ne doživljava ozbiljnim političkim faktorom. Ovakvi ispadi samo govore da je strah političkih protivnika veći nego ikad – stoji u uvodu priopćenja koje je potpisao Radimir Čačić.

Također, osvrnuo se na argument kako će nakon ulaska u Hrvatski sabor steći imunitet.

– Taj argument je bespredmetan, jer saborski imunitet ne štiti od kaznenog progona, što ova osoba kakav god odvjetnik da je, ipak zna, ali vjerojatno zlonamjerno želi obmanjivati javnost. Što se tiče prijava, svatko može podići prijavu protiv bilo koga što je naročito popularno u predizborno vrijeme, no takve prijave služe zato da bi završile u smeću, jer su i same po sebi smeće – nastavio je Čačić u svom priopćenju za javnost.

Izjavio je kako u 25 godina rada, protiv njega nije pokrenut niti jedan postupak za bilo kakvo nečasno kazneno djelo.

– Rožmarić spominje kao sumnjivo potraživanje mene i moje supruge u iznosu od 3,8 milijuna kuna u predstečajnoj nagodbi i pritom zaboravlja dati cjelokupnu informaciju, a to je da sam vlastiti novac dao da bi se ljudima mogle isplatiti plaće, te da smo se nakon toga i supruga i ja odrekli povrata tog novca. Ovo je samo još jedno jadno i bijedno odrađivanje prljave predizborne kampanje koju oni koji su bez političke snage i hrabrosti te bez znanja da se sučeljavaju, serviraju iz svojih ‘mišjih rupa’ putem ovakvih likova – zaključio je Radimir Čačić.

Iz Reformista, rekli su da su napadi ovakve vrste dio tradicionalnog predizbornog folklora i sasvim je očekivano da budu tempirani baš nekoliko dana prije parlamentarnih izbora.

– Ovaj put javlja se specifična vrsta ‘pravnog stručnjaka’ koji je kao kandidat HSP-a na izborima u gradu Varaždinu dobio punih 17 glasova, što sve govori o njegovim ugledu među našim građanima. Kako se može doznati iz medija, radi se o odvjetniku koji je u dva navrata svojim klijentima nanio fizičke ozljede, što je u prvom slučaju rezultiralo kaznenom prijavom Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu od strane Policijske uprave varaždinske zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a oštećeni je završio na liječenju u Općoj bolnici Varaždin – piše u priopćenju Reformista.

Nadalje, podsjetili su kako je Rožmarić prijavljen od još jednog svog klijenta kojeg je u vlastitom uredu udario nakon što ga je klijent zamolio da mu vrati dug. Klijent je nakon udarca pao i udario glavom, te zadobio tjelesne ozljede, rekli su.

– No, nisu to jedini detalji kojima je ovaj gospodin punio novinske stupce. Prije nekoliko mjeseci, u prostoru u njegovom vlasništvu eksplodirala je eksplozivna naprava, kojom je prilikom dotična osoba, a kako prenose mediji izjavila, ‘da je bolje policiji da počinitelja oni nađu nego on sam’, što se može protumačiti kao uzimanje pravde u svoje ruke. To je, naravno protuzakonito, a kako se radi o odvjetniku koji bi trebao štititi zakone, ovakva činjenica dodatno govori o toj osobi – stoji u priopćenju Narodne stranke Reformista.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije