Nema promjena u sufinanciranju prijevoza učenika i studenata s područja grada

S obzirom da u Varaždinu ne postoji javni prijevoz, danas, 2. studenoga, predstavljen je model po kojem će se sufinancirati prijevoz srednjoškolaca i studenata.

– Postupak dodjeljivanja koncesije za javni prijevoz je u tijeku, a do odabira koncesionara problem smo pokušali riješiti drugačije. Srednjoškolci koji su koristili prijašnje mini buseve za prijevoz do srednjih škola, dakle oni koji žive tri do pet kilometara od grada, a riječ je o njih 210, ranije su dobivali sufinanciranih 150 kuna, dok su uz mogućnost nadoplate od 30 kuna imali mjesečni pokaz. Šezdesetak učenika je kupovalo mjesečne karte, a neki su samo ostvarili pravo na 150 kuna. S obzirom da nema javnog prijevoza, morali smo nešto poduzeti, tako da je i sam natječaj produžen do 9. studenoga, pa pozivam sve da se prijave! – istaknuo je gradonačelnik Habuš.

– Svi imaju i dalje pravo na 150 kuna, a oni koji žele mjesečnu kartu doći će po potvrdu u Upravni odjel za društvene djelatnosti te će uz nadoplatu od 30 kuna opet moći kupiti mjesečni pokaz. Iako je porasla cijena prijevoza te iznosi oko 400 kuna, razliku će pokriti Grad, tako da se učenicima u budžetu ništa ne mijenja. Studenti, koji nisu korisnici stipendija, i dalje će od Grada dobivati 150 kuna za prijevoz – kazao je Habuš te pozvao roditelje i učenike da se prijave na natječaj.

– Apeliramo na sve srednjoškolce, koji su se dosad prijavili na natječaj, da se jave u Upravni odjel za društvene djelatnosti, gdje će se izjasniti žele li uplatu od 150 kuna na žiro račun ili pak potvrdu za mjesečni pokaz. Isti model je kao ranije, ali je udio financiranja Grada veći s obzirom da nije više riječ o gradskim busevima, već o linijskom prijevozu AP Varaždin. Prema našim izračunima, Grad će za to izdvojiti oko 80 tisuća kuna više, a točan iznos znati će se po završetku natječaja – istaknula je pročelnica Vusić.

Dakle, srednjoškolci imaju dvije mogućnosti sufinanciranja – koristiti pokaznu kartu i nadoplatiti potrebnih 30 kuna ili dobivati 150 mjesečno na svoj žiro račun, dok će studenti koji ostvaruju pravo za sufinanciranje prijevoza dobivati 150 kuna mjesečno na svoj žiro račun.

Rok za podnošenje prijava s potrebnom dokumentacijom na Javni poziv za financijsku potporu (sufinanciranje troškova prijevoza) produljen je do 9. studenog 2015. godine., a Javni poziv objavljen je na internetskoj stranici Grada Varaždina i u tjedniku Varaždinske vijesti, a prijaviti se mogu studenti kojima je od mjesta prebivališta do visokog učilišta udaljenost više od 3 kilometara i nisu korisnici stipendije Grada Varaždina te učenici srednjih škola s prebivalištem na području Grada Varaždina i prigradskih naselja kojima je od mjesta prebivališta do srednje škole udaljenost od 3 do 5 kilometara i nisu obuhvaćeni drugim oblikom sufinanciranja troškova prijevoza.

Obrazac za prijavu na Javni poziv dostupan je na internetskoj stranici Grada Varaždina i u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Varaždina (Petra Preradovića 10, Varaždin) na čiju adresu se i dostavlja osobno ili poštom.

Prošle godine sufinanciranje prijevoza koristilo je oko 210 srednjoškolaca i 420 studenata, a za financiranje prijevoza na području grada Varaždina i prigradskih naselja sredstvima iz proračuna se do sada izdvajalo 650 tisuća kuna, dok će se novim modelom trebati osigurati dodatnih 80 tisuća.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije