Rožmarić optužio bračni par Čačić za malverzacije oko predstečajne nagodbe

Varaždinski odvjetnik Tihomir Rožmarić na današnjoj konferenciji za novinare je, kao zastupnik jednog vjerovnika grupacije Coning, iznio sumnje u malverzacije prilikom predstečajne nagodbe u toj tvrtki.

Za te je malverzacije optužio Radimira i Mariju Čačić.

> Čačić odgovara Rožmariću: Ponovo me se blati i kleveće prije izbora

Tihomir Rožmarić je na konferenciji iznio da je tvrtka Coning 2011. godine bez ikakvog opravdanog poslovnog razloga pristala biti solidarni jamac jednoj zagrebačkoj tvrtki.

– To jamstvo je na kraju izravno uzrokovalo pokretanje predstečajne nagodbe, jer je dovelo do blokade računa tvrtke Coning Inženjering, a jamstvo je izdano tvrtki bez ikakve protugarancije.

Naglasio je Rožmarić također da je tvrtka Coning tijekom 2013. godine dobila ponudu za kupnju hotela Art u Senju, no ta je ponuda bez ikakvog razloga odbijena, a hotel je na kraju prodan drugom kupcu za puno manje novaca.

– Sve to predstavlja osnovanu sumnju da je u procesu prestečajne nagodbe bilo malverzacija i zato je podnesena kaznena prijava, koja je trenutno kod Državnog odvjetništva – naglasio je Rožmarić.

Također je naglasio da smatra izravno odgovornima za sve to Radimira i Mariju Čačić.

– Iako oni već godinama tvrde da nemaju ništa s Coningom, pitanje je odake im onda novac za život na visokoj nozi koji vode. Isto tako, desetak svjedoka mi je obećalo da će na sudu posvjedočiti da Radimir Čačić izravno utječe na odabir članova nadzornih odbora i uprava tvrtki iz grupacije Coning.

Na kraju je rekao kako se ne boji tužbe za klevetu jer samo radi svoj posao i štiti interese svog klijenta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije