Vijećnici prihvatili rebalans proračuna, adaptacija Šeste osnovne ‘na čekanju’

Na današnjoj, 18. po redu, sjednici Gradskog vijeća, unatoč disonantnim tonova na relaciji gradonačelnik Habuš – oporba, prihvaćen je rebalans proračuna za 2015. godinu i projekcije za iduću godinu.

Na aktualnom satu raspravljalo se o etažnom grijanju, ukidanju koncesija za javni gradski prijevoz, zatvaranju male tržnice i preseljenju u POS naselje te o drugim pitanjima.

> Siva putnička zona: Grad će povećati subvenciju za prijevoz srednjoškolaca

Prihvaćene su sve točke dnevnog reda, osim dvije, koje se tiču prihvaćanja investicija i zaduženja Grada, točnije, ponovno nije donesena odluka o adaptaciji varaždinske 6. osnovne škole i reciklažno dvorište.

– Mislim da nema nikakvih opravdanja da se neka točka makne s dnevnog reda. Koliko ćete puta bojkotirati 6. osnovnu školu? Model javno-privatnog partnerstva niste prihvatili, dajte bar da iskoristimo sredstva od kredita kako bismo završili prvu fazu adaptacije škole. Ako maknemo točku s dnevnog reda, opet ćete mi doći za nekoliko mjeseci i pitati zašto šesta nema ovo ili ono? – rekao je gradonačelnik Habuš te dodao kako je postizanje konsenzusa na gradskome vijeću gotovo nemoguća misija.

Ipak, većinom glasova prihvaćen je rebalans proračuna za 2015. godinu i projekcije za 2016. i 2017. godinu. Trinaest zastupnika bilo je za, troje suzdržanih dok su protiv, kao što su i najavili, bili vijećnici HDZ-a.

Rebalansom će ukupni prihodi i primici biti povećani za milijun i 50 tisuća kuna kuna, a ukupni rashodi i izdaci za 5,8 milijuna kuna.

Neiskorištenih 4,7 milijuna kuna od kredita iz 2013. godine predviđeno je utrošiti za adaptaciju 6. osnovne – 2,1 milijun kuna te 2,5 milijuna za reciklažno dvorište.

– Rebalansom će se promijeniti plan investicija, odnosno sredstva kredita će se utrošiti na druge investicije, ali do donošenja te dvije odluke nećemo moći realizirati željene projekte – istaknula je pročelnica za financije Mirela Ivanković.

Na sjednici su jednoglasno prihvaćene odluke o stipendiranju učenika i studenata u srednjim školama i na viskom učilištima te lista deficitarnih zanimanja, dok odluka o preoblikovanju NK Varaždin u sportsko dioničko društvo nije prihvaćena.

> NK Varaždin (zasad) neće u novo preoblikovanje

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije