Habuš uputio pismo Vladi: Neka se oformi nezavisan tim za rješavanje bala

Kao što je najavio u petak, 16. listopada, gradonačelnik Goran Habuš uputio je pismo predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću u kojem traži uključivanje Vlade u rješavanje problema bala u Brezju.

U pismu ga u osnovnim crtama upoznaje s genezom i poviješću problema u vezi sanacije odlagališta ‘Brezje’ u Varaždinu, pružajući i informaciju o svim koracima koje je Grad Varaždin poduzimao i poduzima još od 2012. godine.

S obzirom da svi uloženi napori nisu urodili željenim plodom, gradonačelnik poziva predsjednika Vlade da svojim autoritetom, izvrši utjecaj, točnije arbitrira između Grada i nadležnih institucija (resornog Ministarstva i Fonda) na način da se po potrebi oformi jedan neovisan tim pravnih stručnjaka koji bi razmotrili cjelokupnu materiju i u konačnici iznijeli svoj zaključak.

Ujedno se navodi kako je Grad Varaždin sa svoje strane spreman poštivati zaključak takvog pravnog tima, kakav god da taj zaključak bio, te i nadalje poduzimati sve što je u njegovoj ingerenciji ne bi li Fond u konačnici sufinancirao sanaciju odlagališta ‘Brezja’ i tako jednom zauvijek riješio gorući problem s kojim se ovaj Grad i njegovi građani bore već više od deset godina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije