Varaždinski HDZ uoči sjednice: Nećemo podržati rebalans proračuna

Županijska organizacija HDZ-a održala je danas, 22. listopada, konferenciju za novinare, a na dnevnom su redu bili sutrašnja sjednica Gradskog vijeća te predstojeći parlamentarni izbori.

Na početku su objasnili zbog kojih će razloga, na sjednici, biti protiv proračunskih dokumenata.

– Prijedlog izmjene dopuna proračuskih dokumenata vijećnici HDZ-a neće podržati iz nekoliko razloga. Naime, ovo je već drugi rebalans proračuna u roku od dva tjedna, iz čega proizlazi kako aktualna gradska vlast nema jasnu viziju i strategiju razvoja našeg grada. Tome svjedoči i činjenica kako do danas nije donesen važan strateško dokument – Strategija razvoja Grada Varaždina od 2015. do 2020. godine. Iz postupanja gradske vlasti proizlazi kako mjere donose ad hoc, prema potrebi, a ne u skladu s prioritetima – istaknula je Silvija Cupar Bilić, članica povjerenstva HDZ-a Grada Varaždina te dodala kako stranka neće podržati prijedlog Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova, jer smatraju da su u provedbi tog postupka gradonačelniku dane prevelike ovlasti.

Damir Habijan, predsjednik Povjerenstva varaždinskog HDZ-a osvrnuo se na još neke odluke koje neće podržati.

– Što se tiče preimenovanja NK Varaždin u Športsko dioničko društvo vijećnici će također biti protiv iz razloga što je još u prosincu 2013. godine donesena odluka o dragovoljnom preoblikovanju NK Varaždin u dioničko društvo. Od tada su prošle dvije godine pa se postavlja pitanje zbog čega gradonačelnik nije postupio po navedenoj odluci? Sad na dnevnom redu imamo identičnu odluku. Istovremeno je nad NK Varteksom, koji je nedavno promijenio ime u Varaždinski športski nogometni klub, u rujnu otvoren stečajni postupak. Postavlja se pitanje zašto se grad nije više založio za klub s dugogodišnjom tradicijom? – iznio je Habijan te izrazio kako tom problemu treba pristupiti ozbiljnije.

Istaknuto je kako će vijećnici biti protiv Izvješća trgovačkih društava.

– Primjerice Izvješće o radu trgovačkog društva Airport, u stečaju. Imate situaciju da društvo od 2009. godine posluje s gubitkom. Međutim, u izvješću od lani, vidljiva je dobit od 3,7 milijuna kuna. Prihod je ostvaren na način da je napravljen otpis potraživanja prema dobavljačima, s obzirom da su otišla u zastaru. Što je vlast činila po tom pitanju, upitat ćemo gradonačelnika. Mnogo je neozbiljnosti u tim izvješćima stoga ih nećemo podržati – rekao je Habijan te istaknuo kako očekuju gradonačelnikov odgovor na pitanje vijećnice Otilije Cvetko, postavljeno na izvanrednoj sjednici u utorak, a tiče se podatka u kojoj kreditnoj instituciji trgovačko društvo Varkom ima sredstva namijenjena skladištenju otpada.

Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a, osvrnuo se na predstojeće parlamentarne izbore.

– Pogledamo li izborne liste, Domoljubna koalicija ima dva kandidata među prva četiri na listi, dok Kukuriku koalicija nema nikog u svom uporištu – naglasio je te dodao kako počinje prava izborna kampanja, a ujedno je pozvao sve birače da izađu na izbore 8. studenog.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije