Zvonimira Martinčević druga na kandidacijskoj listi ORaH-a, Nikola Ivančić peti

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, u varaždinskim prostorijama stranke ORaH – Održivi razvoj hrvatske predstavljeni su varaždinski kandidati u III. izbornoj jedinici, kao i glavne smjernice izbornog programa i aktivnosti.

Predstavljanje kandidata i programa stranke je vodila Zvonimira Martinčević koja je 2. na listi. Od ostalih kandidata tu su Nikola Ivančić (5. mjesto), Emilija Seidl (8.mjesto), Nataša Maričić (12.mjesto), Davor Brečak (13.mjesto).

– Specifičnost svih ORaH-ovih izbornih lista je ta da je na listama jednaki broj muškaraca i žena prema ‘zip’ metodi (zebra metoda) kroz koju se naizmjenično izmjenjuju muškarac i žena, odnosno obrnuto – istaknula je Martinčević.

Iako se kandidati do sada nisu bavili politikom, vjeruju kako će ih građani i birači prepoznati kao poštene, stručne ljude željne rada i promjene smjera u politici.

ORaH zadnje dvije godine vodi aktivnu kampanju budući da kroz čitavo vrijeme javnost upozorava na probleme s kojima je suočena Republika Hrvatska. Iz tog razloga ORaH je do sada objavio preko 40 sektorskih politika.

Kao glavne točke izbornog programa istaknuto je sljedeće:

1. Reforma javne uprave (transparentan i efikasan servis, glavni moto: ‘radnici in, neradnici out’)
2. Reforma pravosuđa – valorizacija sudačkog rada, reizbor sudaca, valorizacija rješavanja predmeta
3. Teritorijalni preustroj (ukidanje svih županija, smanjivanje broja općina i gradova na 100 – 150, stvaranje 4 + 1 regije)
4. Porezna reforma (ukidanje poreza na dohodak)
5. Povećanje minimalne plaće na 3.500 kuna, izjednačavanje mirovina s europskim prosjekom
6. Legalizacija i liberalizacija indijske i industrijske konoplje – istaknuti je gospodarski potencijal indijske u vidu povećanja prihoda od turizma

Što se tiče izbornih očekivanja, ORaH u III. izbornoj jedinici očekuje minimalno jedan mandat, ali je naglašeno kako s dobrom prezentacijom programa te originalnim aktivnostima mogu privući pozornost birača te osvojiti i drugi mandat. Zvonimira Martinčević je istaknula kako je važna promjena smjera politike koja se vodi zadnjih 25 godina jer je dovela Hrvatsku u veoma tešku situaciju.

ORaH – lista III. izborne jedinice:

1. Kristijan Mavrek
2. Zvonimira Martinčević
3. Zoran Zorko
4. Ines Novak
5. Nikola Ivančić
6. Ivana Oletić
7. Tvrtko Trlek
8. Emilija Seidl
9. Alen Zadravec
10. Vesna Braniša
11. Juraj Hikec
12. Nataša Maričić
13. Davor Brečak
14. Karla Kovač

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije