Sjednica Gradskog vijeća nije održana, nedovoljan broj zastupnika za kvorum

Iako je sjednica 17. gradskog vijeća trebala biti nastavljena 6. listopada, takav rasplet događaja ipak se nije dogodio. Posebno je nezadovoljan bio gradonačelnik Goran Habuš, a njegovu izjavu nakon neuspješno održane sjednice prenosimo u potpunosti.

> Avar i Cingula: Uprava je nesposobna

‘Moram reći da sam neugodno iznenađen ne dolaskom svih oporbenih vijećnika na današnju, nastavljenu sijednicu Gradskog vijeća. Ako je ono u četvrtak bio hir, ovo danas više nije hir. Ovo je igrokaz ili bojkot, i to ne rada Gradskog vijeća i ne mene osobno, nego funkcioniranja Grada Varaždina.

Sad ću pokušati objasniti što današnji nedolazak na sjednicu zapravo znači. Dakle, svi vijećnici iz redova HDZ-a kojih ovdje nema ni jedenog, ali i ostali oporbeni vijećnici, morat će prije svega objasniti svim studentima s područja Grada Varaždina zašto će kasniti stipendije ove godine budući da je ta točka trebala biti donesena danas. Jednako tako morati će objasniti mladim sportašima, kojih je preko 170 i treniraju u NK Varaždinu, zbog čega neće biti pokrenuto preoblikovanje nogometnog kluba Varaždin i time omogućena budućnost varaždinskog nogometa.

Isto tako morat će objasniti poslovnom sustavu Vindija zbog čega neće na vrijeme moći početi izgradnju najmodernije valionice u ovom dijelu Europe, jer je i to trebala biti jedna od točaka dnevnog reda. Prema tome ovo nije igra, ovo je bojkot. Gradsko vijeće nije dječji vrtić , tu se donose odluke koje su bitne za funkcioniranje grada, a oni svojim ponašanjem ugrožavaju funkcioniranje grada. Danas smo morali zaključiti sjednicu da bi sve one točke koje smo donijeli u prvom dijelu sjednice postale važeće’ – stoji u izjavi gradonačelnika Gorana Habuša.

Datum sljedeće sjednice naknadno će se objaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije