‘Aktivnom politikom zapošljavanja zaposleno preko 76 tisuća mladih ljudi’

U prostorijama Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin održana je tribina na kojoj su predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja koju je organiziralo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, Obrtničkom komorom Varaždinske županije i Udruženjem hrvatskih obrtnika Varaždin.

Mjere kao i njihove rezultate predstavio je brojnim obrtnicima i poduzetnicima ministar rada i mirovinskoga sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić kojemu je želja potaknuti poslodavce-obrtnike na korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja mladih osoba, a što je cilj Garancije za mlade.

Korištenjem mjera pružena je mogućnost obrtnicima da izgrade svoj tim zaposlenika, a mladima omogući ulazak na tržište rada.

– Aktivnom politikom zapošljavanja, stručnim osposobljavanjem za rad bez zasnivanja radnog odnosa zaposleno je preko 76 tisuća mladih ljudi, a preko 60% ih se zaposli unutar godine dana nakon završetka stručnog osposobljavanja – istaknuo je ministar Mrsić te dodao da se poslodavcima omogućilo da dobiju mlade, kvalitetne radnike voljne stjecanja novih znanja.

Sve prisutne pozdravio je i župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je naglasio kako je prema zadnjim podacima u Županiji manje od 7 tisuća nezaposlenih.

– Izuzetno me veseli da je broj nezaposlenih u našoj Županiji pao ispod 7 tisuća što se nije desilo u posljednjih deset godina, a sigurno je da su tome pridonijele i mjere Ministarstva i Županije – rekao je župan Štromar.

Predstavljanju su prisustvovali i saborski zastupnici Mario Habek i Dubravko Bilić, pomoćnica ministra Tatjana Dalić, zamjenici župana Alen Kišić i Alan Košić, predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Vjeran Radelić, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak te pročelnica HZZ-a Varaždin Jasenka Hutinski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije