HDZ: Gdje je milijardu kuna? Habuš: To je pučkoškolska matematika!

Gradski vijećnici HDZ-a u sklopu Aktualnog sata današnje sjednice Gradskog vijeća uputili su nekoliko pitanja gradonačelniku Goranu Habušu koji ih je optužio da to uopće nisu njihova pitanja nego da s papira čitaju pitanja koja je za njih pripremio ‘netko tko nema pojma o funkcioniranju lokalne uprave’.

Vijećnici HDZ-a Otilija Cvetko, Saša Crnčić i Laura Musliu gradonačelnika su pitali zašto indeks razvijenosti Grada Varaždina pada dok u susjednim općinama u kojima je na vlasti HDZ indeks razvijenosti raste, zašto još nije uređen park za pse koji je najavljen početkom godine, zašto tvrdi da se proračun odlično puni dok su prihodi od poreza i komunalne naknade manji nego prošle godine…

S druge strane, HNS-ov vijećnik Josip Dreven pitao ga je i kako komentira izjave predsjednika županijske organizacije HDZ-a Anđelka Stričaka koji je u jednom intervjuu ustvrdio da je u Habuš u svom mandatu imao na raspolaganju milijardu kuna, a nije ni započeo, a kamo li realizirao, ni jedan projekt.

Gradonačelnik Goran Habuš odgovorio je da je ‘frapiran’ tim pitanjima i da je evidentno da su ta pitanja u službi predizborne kampanje.

– Ono što se može vidjeti iz tih pitanja je samo to da vijećnici HDZ-a znaju čitati. To su pitanja koje im je netko napisao i to netko tko nema pojma o funkcioniranju lokalne uprave – poručio je Habuš, koji se posebno osvrnuo na izjave da je na raspolaganju imao milijardu kuna, a da nije realizirao ni jedan projekt.

– Iz toga možemo vidjeti da vijećnici HDZ-a ne samo da znaju čitati nego znaju i zbrajati. Ali to je matematika do drugog ili trećeg razreda osnovne škole. Dakle, uzmete četiri proračuna, zbrojite ih i velite ‘dečko, imao si milijardu kuna, a gdje su ti investicije’. Međutim, ako proučite proračun onda vidite da je od tih 230 milijuna kuna, koliko prosječno iznosi godišnji proračun, velika većina predefinirana za javne potrebe. Dakle to je novac za plaće, za Gradski muzej, za Kazalište, za vrtiće, za škole, za Javnu vatrogasnu postrojbu i još puno puno stvari. I onda shvatite da vam na kraju ostane oko 20 milijuna kuna i mi smo tih 20 milijuna kuna uložili u komunalnu infrastrukturu – poručio je Habuš, osvrnuvši se i na pad indeksa razvijenosti Varaždina.

– Kad govorite o Gornjem Knegincu i Jalžabetu, koji imaju nove poslovne zone, onda možete govoriti o indeksu razvijenosti. Taj indeks znači samo da su se te općine razvile, ali ne i da su razvijenije od Varaždina. Grad Varaždin je svoj zenit po tom pitanju već doživio, a onda nam se dogodio onaj ugovor s Biotehnološkim parkom, gdje nam je blokirana bilo kakva mogućnost da investitori dođu u Varaždin jer nismo imali zemljište. Mi smo tek nedavno oslobodili 800 tisuća kvadrata zemljišta i sada možemo zvati strane investitore da dođu. Za to vrijeme, ti investitori su, u suradnji sa županijskom tvrtkom Poslovne zone, odlazili u općine u kojima su HDZ-ovi načelnici i svaka im čast na tome, ali to nije samo njihova zasluga. I daj Bože da dođe još investitora i u Kneginec i u Jalžabet i da popunimo sve poslovne zone u okolici Varaždina jer u tim tvrtkama radi i veliki broj Varaždinaca pa tako danas u Varaždinu imamo nezaposlenost od 5 posto – zaključio je Habuš.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije