Drugi pokušaj: Varaždin ponovno traži (novog) direktora Turističkog ureda

Nakon što u lipnju natječaj za izbor novog direktora Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina nije završio odabirom nijednog od četiriju kandidata, proteklih dana raspisan je novi natječaj.

> Turistička zajednica: Direktor nije izabran, novi natječaj u rujnu

> Erceg, Kanjuga Starčević, Levak i Sekelj u utrci za direktora TZ-a

Uvjeti koji se traže od kandidata su da ima završen preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij ili završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij.

Novi direktor mora imati najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima i mora, kao što je to bio slučaj i u prvome natječaju, izraditi svoj prijedlog programa rada turističke zajednice za jednogodišnje razdoblje.

Stručni ispit može i naknadno

Od ostalih uvjeta natječajem se traži aktivno poznavanjem jednog svjetskog jezika (nije precizirano kojega) te da kandidat ima položen stručni ispit za rad u turističkom uredu.

Kandidat mora dokazati i da mu pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju nije izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma.

Uvjet je, sasvim razumljivo, i poznavanje rada na osobnom računalu.

Natjecati se mogu i kandidati koji nemaju položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, uz uvjet da ga polože u roku od jedne godine od dana stupanja na rad.

Kandidati se traže na širem području

Natječaj je raspisan 22. rujna, a rok za prijavu je 15 dana od objave. Nakon toga, krajnji rok je 30 dana u kojem će kandidati biti obaviješteni o rezultatima natječaja.

– Kao što smo najavili prije ljeta, želja nam je kandidate potražiti i na širem prostoru. Tako smo odlučili da se ovoga puta natječaj objavi u jednom nacionalnom dnevniku i u jednoj lokalnoj tiskovini – rekao nam je gradonačelnik Goran Habuš, ujedno i predsjednik Turističke zajednice.

Podsjetimo, prethodni natječaj poništen je na sjednici Vijeća Turističke zajednice grada Varaždina, održanoj 15. lipnja, i to jednoglasno.

Kako je tada obrazloženo, ni jedno od četvero kandidata – Vlatka Erceg, Vera Kanjuga Starčević, Damir Levak i Jelena Sekelj – koji su se javili na natječaj, tijekom predstavljanja svojih programa rada nije ostavilo zadovoljavajući dojam na Vijeće. U TZ-u nisu bili zadovoljni ni brojem kandidata koji su se javili na natječaj.

Ukoliko će ovoga puta natječaj imati uspjeliji ishod, u listopadu bi se mogao znati nasljednik Branke Tropp na čelu varaždinskog Turističkog ureda.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije