Gradu Novom Marofu dodijeljena bespovratna sredstva u visini od 272 tisuće kuna

Gradu Novom Marofu za Društveni dom u Strmcu, Lovačkom društvu “Grebengrad” i Športsko-rekreacijskom društvu “Ključ” dodijeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 272.998,00 kuna.

Ministarstvo gospodarstva dodijelio je u okviru Javnog poziva za mjeru potpore za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije Gradu Novom Marofu poticajna, namjenska i bespovratna sredstva u iznosu od 116.978,00 kuna za sanaciju krovišta na Društvenom domu u Strmcu, 69.660,00 kuna Lovačkom društvu ‘Grebengrad’ za poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade LD ‘Grebengrad’ te Športsko-rekreacijskom društvu ‘Ključ’ za sanaciju krovišta na Domu kulture Ključ 86.360,00 kuna.

Spomenuti iznosi predstavljaju 70 posto troškova ulaganja u gore navedene projekte.

Prilikom potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, gradonačelnik Siniša Jenkač, predsjednik LD ‘Grebengrad’ Zlatko Biškup i predsjednik ŠRD ‘Ključ’ Miro Sabolić izrazili su zadovoljstvo što su u ministarstvu prepoznali njihove projekte i potrebe te ističu kako će se vrlo brzo krenuti s radovima na postojećim građevinama.

– Iako ovo nisu iznosi koji bi u potpunosti pokrili troškove sanacije i dogradnje spomenutih objekata, ovo su hvalevrijedni projekti jer smo željeli spriječiti daljnje propadanje tih objekata i staviti ih u punu funkciju. Zahvaljujem ministru g. Vrdoljaku i pomoćniku ministra g. Leveriću na uloženim sredstvima u Grad Novi Marof, a mi ćemo i dalje pratiti natječaje ministarstva i javljati se na iste.
Pozivam i ostale gradske udruge i društva da razrađuju svoje projekte i suradnji s Gradom prijavljuju ih na domaće ali i europske izvore financiranja – izjavio je tom prilikom gradonačelnik Siniša Jenkač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije