U Novom Marofu i Lepoglavi obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Uoči 5. kolovoza u Novom Marofu je u utorak, 4. kolovoza obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

> Predstavnici Grada i županije položili vijence povodom Dana pobjede

Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja predstavnici Grada Novog Marofa na čelu s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, uz predstavnike policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomen križa u Novom Marofu.

Nakon minute šutnje, gradonačelnik je pozdravio nazočne i obratio im se prigodnim riječima ističući važnost obilježavanja ovakvih datuma koji bi u nama trebali buditi zajedništvo i ponos.

Kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici, odana je počast ljudima koji su izvojevali pobjedu u Domovinskom ratu ugradivši pri tom svoje živote u temelje slobodne Hrvatske.

Počast su im polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća, minutom šutnje i molitvom odali predstavnici Grada Lepoglave predvođeni gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, njegovim zamjenikom Hrvojem Kovačem i predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Mačekom, gradski vijećnici i članovi mjesnih odbora, članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga te suborci i prijatelji.

– U ovom se trenutku s posebnim poštovanjem i zahvalom prisjećamo dana kada je oslobođena Hrvatska i svih onih koji su u toj borbi dali svoje živote. Sjećanje na te dane mora vječno živjeti. Svima nam je zadatka sačuvati taj spomen i slobodu Hrvatske, ali i neprestano činiti sve da Hrvatska bude zemlja u kojoj će njeni građani živjeti po mjeri slobodnog i sretnog čovjeka, baš kao što su to željeli naši branitelji – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić čestitavši ujedno svim nazočnima te svim građanima grada Lepoglave, posebice braniteljima, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije