Živi zid najavljuje prosvjede ispred Gradske vijećnice, ali i domova odgovornih!

Prosvjed Živog zida ispred Varkoma, kojeg su članovi te stranke i aktivisti bili održali 15. srpnja nezadovoljni time što je varaždinska komunalna tvrtka iz sustava vodoopskrbe isključila 494 kućanstva i 38 trgovačkih društava i obrtnika, nije urodio plodom. Stoga iz Živog zida najavljuju nastavak svojih aktinosti.

> Prosvjed Živog zida ispred Varkoma za uključenje vode građanima

U svome pismu adresiranom na tvrtku Varkom, direktora Varkoma Vladu Vlašića i varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, Živi zid piše:

– Nakon našeg prosvjeda ispred tvrtke Varkom te ukazivanja na Vaše nehumane i nezakonite radnje isključivanja 494 kućanstava i 38 trgovačkih društava i obrtnika iz sustava vodoopskrbe, uvidjeli smo da ste se oglušili na naše zahtjeve da sve ove korisnike uključite natrag u sustav te da im dozvolite koristiti vodu, a problem duga riješite putem mogućnosti otplate na rate ili ovrhom.

Živi zid ponovno poziva na članak 216. Kaznenog zakona, koji glasi: ‘Tko uništi, ošteti, izmijeni, učini neuporabljivim, ukloni, isključi ili ometa u radu napravu javne uporabe za vodu, toplinu, plin, električnu ili drugu energiju, ili elektroničku komunikacijsku opremu i time izazove poremećaj u redovitom životu stanovništva, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina’.

Također navode i Ustav Republike Hrvatske, članak 62., koji glasi ‘Obitelj je pod osobitom zaštitom države’, članak 70., ‘Svatko ima pravo na zdrav život’, te članak 21., koji kaže: ‘Svako ljudsko biće ima pravo na život’.

– Ovim Vas putem obavještavamo da mi nećemo stati s našim akcijama ukazivanja na Vaše postupke tako dugo dok sve isključene korisnike ne vratite natrag u sustav vodoopskrbe te im vratite natrag njihovo pravo na vodu i pravo na život. Dakle, naši se prosvjedi nastavljaju ispred Varkoma, ispred Gradske vijećnice i, ukoliko će biti potrebno, ispred domova odgovornih osoba – stoji u dopisu Živog zida.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije