Crtorad protiv Grada Varaždina: Sutra presuda u tužbi teškoj 69 milijuna kuna

Trgovački sud u Varaždinu sutra, 24. srpnja, trebao bi objaviti nepravomoćnu prvostupanjsku presudu u tužbi koju je koncesionar naplate parkiranja Crtorad podnio protiv Grada Varaždina zbog jednostranog mijenjanja koncesijskog ugovora.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Varaždina je na prijedlog gradonačelnika Gorana Habuša u prosincu 2012. godine donijelo odluku kojom je, između ostalog, ukinuta naplata dnevne parkirališne karte u iznosu od 100 kuna, produžena je tolerancija za naplatu parkiranja s 5 na 15 minuta, uvedeno je dva sata besplatnog parkiranja na parkiralištu na Trgu bana Jelačića te je broj parkirališnih mjesta pod naplatom smanjen za 230 mjesta.

Crtorad je utvrdio da je tom odlukom jednostrano promijenjen koncesijski ugovor te da zbog te odluke trpi štetu u poslovanju pa su u veljači 2013. godine protiv Grada Varaždina podnijeli tužbu Trgovačkom sudu u Varaždinu.

U svojoj tužbi navode da bi tom odlukom za ugovoreno razdoblje trajanja ugovora o koncesiji, koji je potpisan na rok od 30 godina, mogli pretrpjeti štetu u iznosu većem od 69 milijuna kuna.

Gradonačelnik Habuš je, međutim, na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća ustvrdio da odlukom koju je donijelo Gradsko vijeće nisu promijenjene odredbe koncesijskog ugovora te da je Gradsko vijeće postupalo u skladu sa svojim ovlastima.

Istaknuo je i da će, čak i da sud donese presudu u korist Crtorada, iznos koji će Grad trebati platiti Crtoradu biti puno manji od 69 milijuna kuna koliko Crtorad u tužbi potražuje od Grada Varaždina, budući da se potraživani iznos odnosi na cjelokupno razdoblje koncesije od 30 godina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije