Odmaralište na Rabu: Djeca bi dolazila u sezoni, a umirovljenici izvan sezone

Gradonačelnik Goran Habuš u sklopu aktualnog sata jučerašnje sjednice Gradskog vijeća naglasio je da Dječje odmaralište na Rabu i ove godine, u prvoj sezoni u kojoj njime upravlja Gradska tržnica Varaždin, funkcionira jednako dobro kao i prošlih godina kada je njime upravljalo Društvo naša djeca Varaždin.

Dječjim odmaralištem na Rabu godinama je i to s velikim uspjehom upravljalo Društvo naša djeca Varaždin, no, zbog zakonskih obaveza, Grad je odlučio upravljanje tim odmaralištem od ove godine povjeriti Gradskoj tržnici Varaždin.

Iako su prilikom preuzimanja Dječjeg odmarališta iz Gradske tržnice poručili da će odmaralište više ili manje funkcionirati kao i do sada te da će DND i dalje moći tamo provoditi svoje programe, u javnosti se pojavilo dosta skepse hoće li to doista biti tako.

Cingula skeptičan prema umirovljenicima

Nezavisni vijećnik Marijan Cingula pitao je gradonačelnika Habuša u sklopu aktualnog sata jučerašnje sjednice Gradskog vijeća je li istina da će Grad Varaždin ponuditi korištenje Dječjeg odmarališta na Rabu i varaždinskim umirovljenicima i kako će to utjecati na boravak djece u tom odmaralištu.

– Dječje odmaralište na Rabu godinama je bila prilika za varaždinsku djecu, a pogotovo onu koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, bila prva i možda i jedina prilika da odu na ljetovanje. Hoće li odluka da se odmaralište ponudi i umirovljenicima dovesti do toga da ta djeca izgube priliku za ljetovanje i hoće li ta odluka dovesti do toga da Grad izgubio staus grada prijatelja djece, kojeg ponosno nosi već desetak godina – istaknuo je Cingula.

Gradonačelnik Habuš priznao je da su mnogi, iz njemu nepoznatog razloga, skeptični oko odluke da se upravljanje Dječjim odmaralištem povjeri Gradskoj tržnici Varaždin, dodavši ipak da se ta skepsa za sada pokazuje kao neosnovana.

Umirovoljeni neće uništiti odmaralište

– Prije nekoliko tjedana posjetile su me predstavnice jednog varaždinskog vrtića koje su bile izuzetno skeptične i kritične prema svemu tome no nakon što su se vratile s Raba bile su izuzetno zadovoljne i rekle su da Dječje odmaralište funkcionira barem na jednakoj razini kao i za vrijeme dok je njime upravljao DND. Molim vijećnike da se sami raspitaju kod djece, roditelja i odgajatelja kako odmaralište funkcionira pa onda možemo raspravljati o tome ako ima nekih problema – istaknuo je Habuš.

– Što se pak tiče odluke da se korištenje odmarališta ponudi i umirovljenicima, doista ne znam zašto ste svi toliko protiv toga. Prijedlog je da se umirovljenicima ponudi korištenje odmarališta van sezone, u travnju, svibnju, rujnu i listopadu kada tamo nema djece, a umirovljenici nisu neki tinejdžeri koji bi mogli uništavati odmaralište nego ozbiljni i odgovorni ljudi – poručio je Habuš.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije