Cvetko tražila ostavku, Habuš odgovorio: Ne prozivajte me za Čehokove gluposti

U sklopu Aktualnog sata današnje sjednice Gradskog vijeća došlo je do verbalnog obračuna između HDZ-ove vijećnice Otilije Cvetko i gradonačelnika Gorana Habuša.

Vijećnica Otilija Cvetko (HDZ) vijećnike je izvjestila da je tvrtka Crtorad protiv Grada Varaždina podnijela tužbu zbog jednostranog mijenjanja koncesijskog ugovora te da bi se gradski proračun, ako ta tužba bude prihvaćena, mogao naći u velikim problemima jer Crtorad od Grada potražuje čak 70 milijuna kuna.

Podsjetila je da je to samo jedna od brojnih tužbi i problema s kojima se suočava Grad u njegovom mandatu te je od gradonačelnika i njegovih zamjenika zatražila da podnesu ostavke.

– Nakon financijskih problema Gradskih stanova, koji su Grad Varaždin skoro doveli do blokade, probleme s balama u Brezju, tvrtkom Grijanje, koja je ugašena bez da su riješeni problemi, tvrtkom Varaždin Airport, koja je završila u stečaju, tvrtkom Aquacity, kojoj je račun blokiran, tvrtkom Gradski bazeni, koja je u sudskom postupku zbog sumnje na nezakonitosti, NK Varaždina, koji je u predstečajnom postupku, te neuspjele kandidature za EPK, gradonačelniče, zamjeniče gradonačelnika i nenazočna zamjenice gradonačelnika, ne smatrate li da je vrijeme da podnesete ostavku? – upitala je Cvetko.

Objavljeni jednostrani stav i mišljenje

Vezano uz tužbu koju je protiv Grada podnio Crtorad, gradonačelnik je odgovorio da situacija nije ni izbliza toliko dramatična kako je to sam Crtorad pokušao prikazati putem jednog lokalnog medija.

– Bio sam neugodno iznenađen kad sam pročitao u jednom mediju potpuno jednostrani stav i mišljenje. Na tom tekstu je trebalo pisati “plaćeni oglas”. Koncesija nije raskinuta, a Gradsko vijeće je donijelo odluku vezano uz koncesiju vodeći računa da ne izađe iz okvira svojih ovlasti. Crtorad se imao pravo žaliti i žalio se, ali kad govorimo o iznosu od 70 milijuna kuna, govorimo o šteti koju oni procjenjuju da bi nastala do kraja koncesijskog perioda, a ova odluka je na snazi dvije godine. Dakle, kad bi oni i dobili taj spor, a uvjeren sam da neće, onda bi ta šteta bila puno manja. Dakle, pričekajmo završetak sudskog spora i odluku suca pa ćemo onda vidjeti što će biti – poručio je gradonačelnik.

– A što se tiče vašeg zahtjeva da podnesem ostavku, vidi se da je jučer bila HDZ-ova klauzura u Varaždinu i da ste još pod dojmom Karamarka. Što se tiče svega onog što ste nabrojili, od Gradskih stanova do Varaždin Airporta, mislim da smo na najboljem putu da to riješimo, ali su problemi koje smo naslijedili preveliki da bi se riješili preko noći. Ako vas to veseli, razmislit ću o ostavci tijekom ljeta, ali ne zbog svega ovog što ste nabrojali, nego zato da vama bude lijepo – odgovorio je gradonačelnik na zahtjev vijećnice Cvetko da razmisli o podnošenju ostavke.

Cvetko ‘fascinirana’ gradonačelnikovom indiferentnošću

Vijećnica Cvetko uzvratila mu je da njegovu ostavku nije zatražila u svoje osobno ime nego u ime svoje stranke.

– Na prošloj sjednici rekla sam Vam da ste bahati i arogantni, a sad ste me fascinirali i svojom indeferentnošću prema situaciji u gradu. Ostavku nisam tražila u svoje ime nego u ime HDZ-a. A stranka to traži zato što u proteklih 15 godina ni u jednom mandatu nismo obnašali dužnost gradonačelnika ili predsjednika Gradskog vijeća, osim u kratkom periodu od dvije godine. Odgovornost za nastalu situaciju snosite Vi i Kukuriku koalicija – poručila je Cvetko.

Gradonačelnik Habuš odgovorio joj je da to nije istina jer je HDZ usko surađivao s bivšim gradonačelnikom Čehokom dodavši da su u njegovo vijeme donesene odluke zbog kojih se Grad danas našao u problemima.

– Protiv 99 posto stvari s kojima danas živim i koje moram rješavati sam osobno dizao ruku protiv dok su se vijećnici HDZ-a takmičili tko će dići ruku više u zrak za te odluke. Vi niste bili tada u Gradskom vijeću i niste ni pratili Gradsko vijeće. Kad su se donosile odluke o kupnji zemljišta i smeću, tada su vijećnici HDZ-a dizali ruke do neba, da slučajno nekome ne bi to promaknulo. Članovi HDZ-a bili su i članovi Gradskog poglavarstva. Da se neke stvari mogu rješavati brže, o tome možemo razgovarati, ali da preuzimam odgovornost za nekog drugog tko je još i kazneno gonjen za sve to, to si neću dozvoliti. Prozovite me tamo gdje sam ja napravio pogrešku, stavite mi to na teret i kazneno me gonite ako treba, ali nemojte me prozivati za Čehokove gluposti – zaključio je Habuš.

> Vijećnici odbili rebalans proračuna, Habuš opet zazivao prodaju Termoplina

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije