Habuš: Toliko o bankrotu, prvo polugodište završeno s plusom od 3 milijuna kuna

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina koja će biti održana u petak, 17. srpnja, gradski će vijećnici raspravljati i o drugom rebalansu gradskog proračuna u ovoj godini.

Gradonačelnik Goran Habuš je, najavljujući sjednicu Gradskog vijeća, naglasio da je gradskim vijećnicima predložio “tehnički” rebalans.

– Rebalans se odnosi najvećim dijelom na neka preslagivanja unutar upravnih odjela. Povećan će biti za nekih tristotinjak tisuća kuna – naglasio je gradonačelnik, dodavši da je prvih 6 mjeseci Grad završio s “plusom” u proračun u iznosu od više od 3 milijuna kuna.

– Toliko o bankrotu. Pokazatelji su dobri. Da nismo imali onaj nepredviđeni trošak za Biotehnološki park, bili bi 8 milijuna kuna u plusu. Ima tu, naravno, i nekih dugovanja iz prošlih godina i nekih faktura koje još nisu stigle na naplatu, ali stanje u proračunu je apsolutno normalno – dodao je Habuš.

U gradski proračun sjele su i dvije dividende. Termoplin je Gradu uplatio 5,1 milijuna kuna, a Parkovi su uplatili oko 200 tisuća kuna na ime dobiti iz prošle godine.

– Taj novac je bio i planiran u proračunu, tako da to nije neko iznenađenje. Novac od Termoplina ide normalno u proračun, a novac koji su nam uplatili Parkovi ćemo potrošiti za daljnje hortikulturno uređenje grada. Konkretno, tih dvjestotinjak tisuća kuna bit će utrošeno na uređenje šetališta za pse kraj groblja te za uređenje zelenog otoka u Koprivničkoj ulici na Banfici. Taj dio su do sada trebale uređivati Hrvatske ceste, ali vidimo da to izgleda loše, obraslo i odlučili smo taj posao povjeriti Parkovima – dodao je Habuš.

Najavio je gradonačelnik i da će u rujnu predložiti gradskim vijećnicima prvi “pravi”, odnosno opsežniji rebalans gradskog proračuna.

– Kad dobijemo konkretnije podatke o punjenu proračuna i obvezama moći ćemo predložiti i konkretan rebalans koji bi prema projekcijama trebao najviše zahvatiti područje komunala dok bi ostale djelatnosti poput socijale, obrazovanje, sporta i kulture, koje su ionako pretrpjele najveće rezove, trebale ostati na istoj razini. Komunalu ćemo morati odrezati malo više da platimo ovaj nepredviđeni trošak koji smo imali za Biotehnološki park i da se vratimo u normalu – zaključio je Habuš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije