Grad naručio projekt za dogradnju Dječjeg vrtića Novi Marof

Gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je s Connecto projektom d.o.o. Varaždin ugovor o projektiranju Glavnog projekta za dogradnju Dječjeg vrtića Novi Marof, a koji obuhvaća boravišne jedinice koji uključuju: 4 sobe dnevnog boravka za djecu, blagavaonu, garderobu i sanitarni prostor za odgajatelje, prostor za domara, spremište i arhivu.

Vrijednost projektne dokumentacije je 108.750,00 kuna, a završetak njezine izrade očekuje se kroz dva do tri mjeseca, nakon čega će Grad trebati izvaditi građevinsku dozvolu i početi postupak javne nabave.

Slijedi kandidatura ovog projekta za Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. i mjeru 7.4.

Predviđena vrijednost radova je oko šest milijuna kuna.

– Grad Novi Marof godišnje u predškolski odgoj ulaže 2,6 milijuna kuna. Ovo će biti velika investicija, no djeca i njihov smještaj moraju biti prioritet. Pedagoški standardi predškolskog odgoja traže svoje i tu nema kompromisa. Drago mi je što će naša djeca moći ugodnije provoditi svoje vrijeme u vrtiću, a tete i vrtićko osoblje kvalitetnije i lakše obavljati svoj posao – izjavio je gradonačelnik Jenkač.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije