Grad i branitelji potpisali ugovor o borbi protiv ambrozije

Gradonačelnik Habuš u ime Grada i Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Varaždinske županije potpisali su danas u prostorijama Udruge Ugovor o pokroviteljstvu nad projektom “Grad bez ambrozije”.

Projektom će biti obuhvaćena košnja ambrozije na područjima koja se nalaze na periferiji grada Varaždina.

Ukupna cijena projekta iznosi 70.000 kuna, a troškove će snositi Grad Varaždin. Rok za dovršetak radova je 1. rujna ove godine, a ovo je već 11. godina zaredom da se održava ovaj projekt.

– Mi evo već 11. godinu nastavljamo s istim projektom i uspijevamo svake godine. Obično izbjegavamo velike vrućine, ali ponekad moramo odraditi nešto i po najvećoj vrućini, tako da nije nimalo jednostavno, ali uvijek uspijevamo to odraditi. Košnja počinje već ovih dana, a članovi su već spremni za posao – izjavio je nakon potpisivanja Ugovora predsjednik Udruge Ivica Pintarić.

– Radi se o tome da se uređuju zelene površine koje su u vlasništvu Grada Varaždina, a nisu obuhvaćne redovitim održavanjem. Projekat osim terapijskog učinka, ima cilj iskorjenjivanja ambrozije, danas najjačeg alergena, a nastavak je odlične suradnje Grada i branitelja – rekao je gradonačelnik Habuš tom prilikom.

Ukupna zahvaćena površina biti će veličine 180.000 kvadratnih metara, a taj posao odradit će petnaestak branitelja uz pomoć radnih strojeva, rečeno je danas na potpisivanju Ugovora.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije