Goran Habuš novi je predsjednik varaždinske podružnice HNS-a

Sinoć je u kongresnoj sali Sportske dvorane na Dravi održana izvanredna Izborna skupština Podružnice HNS Varaždin. Skupštinu je otvorio predsjednik Podružnice u ostavci Josip Dreven i pozdravio sve prisutne delegate i goste skupštine.

Gosti skupštine bili su predstavnici koalicijskih stranaka u Gradskom vijeću i to Vjekoslav Vrbanec, predsjednik Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, Zoran Vidović, predsjednik Gradskog ogranka HSLS-a Varaždin i Josip Hehet, predstavnik gradske organizacije SDP-a i predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždina, koji su se kratko i obratili skupštini te zaželjeli uspješan rad.

Na početku se prisutnim delegatima obratio predsjednik Središnjeg odbora te predsjednik Županijske organizacije HNS-a Predrag Štromar.

– Hrvatska narodna stranka je stranka projekata i takvi ćemo biti i dalje. Nismo i ne želimo biti ideološki obojena stranka nego se što više približiti građanima i rješavanju njihovih problema, a to su nezaposlenost i komunalna infrastruktura u svakoj ulici, mjestu, općini i gradu. Zato je potrebno zasukati rukave i krenuti rješavati probleme koji su se u ovom gradu nagomilali u mandatima prijašnjeg gradonačelnika. Za to treba strpljenja i mudrosti, jer ova gradska vlast sve radi po zakonu, a za to je potrebno i određeno vrijeme. Vidimo da su na taj način i neki problemi riješeni, kao što je vraćanje zemljišta u Brezju u vlasništvo grada Varaždina. To je jedan od razloga zašto se oponenti koji su grad doveli u ovakvo stanje ne smiju vratiti na pozicije. U vrijeme krize ljudi lako mogu nasjesti na nerealna obećanja, ali vjerujem da na sjeveru Hrvatske to neće biti slučaj. Nakon tri godine mandata vidljivi su pomaci na kojima je radila Vlada i to je pokazatelj da ova koalicija zaslužuje još jedan mandat – rekao je Štromar.

U svojem obraćanju delegatima skupštine, Josip Dreven kratko je podnio izvješće o radu od održavanja prošle skupštine koja je održana prije tri mjeseca, a na kraju je ponovio i razloge zbog kojih je podnio ostavku.

– Zbog novih i specifičnih obveza koje me očekuju na novom radnom mjestu nisam više u mogućnosti posvetiti se stranci onoliko kolike su njezine ambicije u narednom razdoblju. I dalje ću biti jedan od aktivnijih članova u Varaždinu i sa veseljem ću ispunjavati sve obaveze koje će od mene tražiti novo vodstvo. Zahvaljujem svim dosadašnjim suradnicima s kojima sam sačinjavao odličan tim i koji je zajedništvom i ozbiljnim radom bez suvišnih potresa prošao kroz najturbulentnije razdoblje u dosadašnjoj stranačkoj povijesti. – zaključio je Dreven.

Nakon provedenog tajnog glasanja za novog predsjednika Podružnice izabran je Goran Habuš, a potpredsjednici su Jelena Zrinski Berger i Vlado Vlašić.

Uz njih izabrani su i članovi Predsjedništva te Nadzornog odbora.

Nakon izbora, obratio se i novoizabrani predsjednik Goran Habuš

– Zahvaljujem svim članova koji su mi ukazali podršku za mjesto predsjednika Podružnice. Prvo što želim poručiti je da će HNS u gradu prestati biti stranka koju stalno napadaju i koja je uvijek odgovorna za sve loše stvari koje se dešavaju. Zato ćemo u narednom razdoblju više raditi na prepoznatljivosti i vidljivosti stranke. Projekti provedeni u proteklom razdoblju, kao što je sveučilište i povratak zemljišta u Brezju za razvijanje poduzetničkih aktivnosti, garancija su da ćemo i u narednom razdoblju do kraja ispuniti naš predizborni program. Iskoristit ćemo naredne dvije godine da se realiziraju projekti i da se to prezentira građanima. Ispred nas su parlamentarni izbori, za koje se trebamo ozbiljno pripremiti i ne dozvoliti da se ponovi 2003. godina, a Podružnica će sve poslove odraditi ozbiljno kao i do sada. Jedina ozbiljna politička stranka u gradu je HNS i nema alternativu, jer uvijek znamo svoje prednosti, ali i slabosti koje smo spremni priznati. Zato ćemo za dvije godine biti spremni stati pred naše birače i zatražiti još jedan mandat – zaključio je Habuš.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije