Povodom Dana državnosti odana počast svim poginulim braniteljima

Polaganjem vijenaca, sviranjem mirozova te prigodnom molitvom kod Križa branitelja na Gradskom groblju u Varaždinu, a povodom Dana državnosti, odana je počast svim poginulim braniteljima koji su svoje živote utkali u obranu Hrvatske.

Tako su vijence u srijedu, 24. lipnja, položile delegacije Grada Varaždina, Policijske uprave Varaždinske, kao i predstavnici braniteljskih udruga te delegacija Varaždinske županije predvođena županom Predragom Štromarom.

Pozivajući na minutu šutnje župan Štromar je naglasio kako je na nama, nakon povijesne odluke Hrvatskog sabora i Domovinskog rata u kojem su za samostalnost i suverenost Republike Hrvatske svoje živote dali brojni branitelji, dužnost da stvorimo bolji i kvalitetniji život svim građanima.

– Svim braniteljima dugujemo vječnu zahvalnost za doprinos stvaranju hrvatske države, a mi dužnosnici svojim radom i doprinosom moramo napraviti sve kako bi naša država bila ugodno mjesto za život i rad onih koji u njoj žive – rekao je župan.

Uz župana Štromara u delegaciji Varaždinske županije bili su i zamjenik župana Alen Kišić te županijski vijećnik Zlatan Mošmondor.

Važno je podsjetiti kako se Dan državnosti u Republici Hrvatskoj obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije