HDZ: Za boljitak grada spremni smo koalirati s bilo kime

Koalicija za bolji grad Varaždin (HDZ-HRAST-HSS-HSP-BUZ-ZS) je na press konferenciji održanoj danas, 1. lipnja, dan nakon izbora za vijeća mjesnih odbora, još jednom istaknula kako su veoma zadovoljni ostvarenom pobjedom te brojem osvojenih mandata.

> HDZ pobjednik izbora u varaždinskim mjesnim odborima

– Vidljivo je kako je naša Koalicija ostvarila pobjedu i po broju osvojenih mandata i po broju glasova. Pojedinačno je HDZ osvojio najveći broj mandata – 34 od ukupno 43 koliko je osvojila Koalicija. Broj glasova 2011. bio je 950, a sada iznosi 2.200. Temelj našeg rada je politika suradnje, zajedništva i dijaloga, a to su glasači prepoznali – rekao je Damir Habijan, povjerenik gradske organizacije HDZ-a.

> Habijan: Birači nisu glasovali protiv, već su prepoznali naš program

Na upit s kim će koalirati, Habijan je odgovorio kao su otvoreni za sve kome je u interesu boljitak grada, ali i da ima vremena.

– Ne isključujemo koaliciju ni sa kim jer smo mi poželjna ‘udavača’, svi žele s nama koalirati. Najvažnije je da svima bude bolje u ovom gradu – kazao je Habijan.

Komentirali su i Čačićevu izjavu u kojoj on priznaje kako je Koalicija ipak osvojila veći broj mandata od Reformista u spomenutih sedam gradskih mjesnih odbora, ali da kada se pogleda struktura vijećnika iz HDZ-ove koalicije, vidjet će se da ta stranka samostalno ima daleko manji broj mandata.

– Čačić oduvijek ima problema s matematikom, inače ne bi sve njegove tvrtke poslovale s minusom – komentirao je Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije