Habijan: Birači nisu glasovali protiv, već su prepoznali naš program

– Ovaj rezultat HDZ-ove koalicije za bolji Varaždin predstavlja zaista veliki skok u odnosu na 2011. godinu, kada smo osvojili oko 950 glasova, a sada njih 2.200. Dobili smo najveći broj glasova birača i najveći broj vijećničkih mjesta i iznimno smo zadovoljni ovim uspjehom – prva je izjava Damira Habijana, povjerenika Gradske organizacije HDZ-a, po objavljenim rezultatima izbora za vijeća mjesnih odbora održanih danas.

Naglasio je Habijan da je to najbolji rezultat HDZ-a u Varaždinu još od 1997. godine.

Koalicija HDZ-HRAST-HSS-HSP-BUZ-ZS osvojila je 26 posto glasova i 44 vijećnička mandata u varaždinskim vijećima mjesnih odbora, najviše od svih stranaka i koalicija izašlih na izbore.

Habijan smatra da na ovakav rezultat nezadovoljstvo građana aktualnom gradskom vlašću nije imalo značajan utjecaj.

– Očigledno su birači prepoznali naš program, koji se temeljio na poticanju zajedništva, suradnje i dijaloga, a tako ćemo nastaviti i dalje. Tako da smatram da ovo nisu protestni glasovi protiv aktualne gradske vlasti, već rezultat prepoznavanja naše afirmativno postavljene politike – mišljenja je Habijan.

Izbori za vijeća mjesnih odbora često se tumače kao pokazatelj odnosa snaga na političkoj sceni koji se može ugrubo preslikati na izbore koje slijede – one na razini lokalne i regionalne samouprave.

– Kad god izbori bili, redovni ili izvanredni, mi ćemo za njih biti spremni – zaključuje Damir Habijan.

> HDZ pobjednik izbora u varaždinskim mjesnim odborima

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije