Upravni sud odgodio naplatu duga JUGS-a!

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš izvijestio je javnost da je Upravni sud prihvatio zahtjev Javne ustanove Gradski stanovi da se odgodi izvršenje Rješenja Inspekcije Ministarstva financija kojim je JUGS-u naloženo da u državni proračun vrati 9,3 milijuna kuna.

Podsjetimo, Inspekcija Ministarstva financija u svom je Rješenju utvrdila da je JUGS nenamjenski potrošio 9,3 milijuna kuna kojih je dobio od Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

JUGS je taj novac dobio za gradnju POS stanova u POS naselju Vilka Novaka, no novac je umjesto toga utrošen za dovršetak izgradnje POS stanova u POS naselju Rajčul u Hraščici.

Inspekcija Ministarstva financija je zato početkom svibnja odredila JUGS-u i Gradu Varaždinu koji kao osnivač solidarno i neograničeno odgovara za sve obaveze svoje ustanove, da u državni proračun do 21. svibnja vrate 9,3 milijuna kuna nenamjesni utrošenog novca.

No, JUGS je umjesto toga Upravnom sudu podnio tužbu protiv tog Rješenja u kojoj navode da novac nije utrošen nenamjenski jer je doista potrošen za gradnju POS stanova, a žalili su se i na rokove koje je odredila Inspekcija Ministarstva financija za vraćanje novca u državni proračun.

Uz tužbu protiv Rješenja, Upravnom sudu poslali su i zahtjev da se izvršenje tog Rješenja odgodi do okončanja sudskog postupka, što je Upravni sud i prihvatio.

– Danas ujutro obavjestili su me iz Gradskih stanova da je Upravni sud prihvatio njihov zahtjev i odgodio izvršenje rješenja do pravorijeka . Dakle, od onog crnog scenarija kojeg mnogi zazivaju i blokade gradskog proračuna koje neki u Gradu Varaždinu priželjkuju, na svu sreću još ništa – poručio je gradonačelnik Habuš.

Ako ništa drugo, čak i da Upravni sud odbije tužbu, JUGS i Grad Varaždin na taj su način ‘kupili’ nešto vremena da pokušaju ili pronaći novac za jednokratnu uplatu 9,3 milijuna kuna u državni proračun ili da s Ministarstvom financija pokušaju pronaći neki drugačiji model uplate tog novca u državni proračun.

> HDZ: Odgoda blokade nije trajno rješenje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije