Varaždinski HDZ moli premijera i Vladu da Grad spase od bankrota

Iz varaždinskog HDZ-a oglasili su se priopćenjem za javnost u kojem upozoravaju da Grad Varaždin nikada dosad od samostalnosti Republike Hrvatske nije bio u ovako teškoj financijskoj situaciji.

> Habuš: “U JUGS-u nije bilo nenamjenskog trošenja novca”

Zasluge za to, tvrde HDZ-ovci, snosi aktualna gradska koalicija (SDP–HNS–HSU–HSLS).

– Gradska vlast je, na žalost, svojim (ne)donošenjem odluka Grad dovela pred blokadu računa. Da je situacija krajnje ozbiljna i prijeti financijskim proračunskim slomom Grada govore i cijeli niz podataka – napominje se u priopćenju kojeg potpisuje povjerenik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan.

– Ove godine Grad je isplatio 5,3 milijuna kuna na ime odštete jednoj privatnoj tvrtki zbog nemogućnosti izgradnje Biotehnološkog parka, zbog čega se iz gradskog proračuna sa zakašnjenjem plaćaju dotacije vrtićima, školama, ustanovama, udrugama i drugim korisnicima. Protiv Grada pokrenut ovršni postupak u iznosu od 6,4 milijuna kuna od strane Hypo banke, za koji i u Upravnom vijeću JUGS-a kažu da “visi kao mač nad glavom”. I sada JUGS-u i Gradu prijeti ovrha od strane Ministarstva financija u iznosu od 9,3 milijuna kuna, zbog nezakonitog trošenja poticajnih sredstava za gradnju POS-ovih stanova – nabraju glavna opterećenja za gradsku blagajnu vodeći ljudi varaždinskog HDZ-a.

Podsjećaju da je na sjednici Županijske skupštine Klub HDZ-a predložio da Županija pomogne Gradu u rješavanju nastalog problema, na što je župan Predrag Štromar odgovorio da će se Varaždin snaći i sam.

– U rješavanju navedenog problema opet, na žalost, ne želi sudjelovati ni ministar financija Boris Lalovac. Iz navedenog je jasno kako ni stranački kolege, a ni koalicijski partneri gradonačelnika Gorana Habuša nisu spremni uključiti se u rješavanje nagomilanih problema do kojih su doveli loši i neodgovorni potezi aktualne gradske vlasti. Stoga Gradska organizacija HDZ-a Grada Varaždina moli premijera Zorana Milanovića da se angažira u rješavanju navedenih problema, odnosno da Vlada Republike Hrvatske hitno pomogne Gradu Varaždinu s 21 milijunom kuna – predaže varaždinski HDZ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije