Novi Marof: Jenkač proveo rezove, očekuju se uštede u proračunu

S obzirom na financijsku situaciju u gradskom proračunu, Grad Novi Marof pristupio je uštedama na svim pozicijama kako bi ga učinio održivim te smanjio manjak prenesen iz proteklih godina, izvjestili su iz Grada.

Tako su umanjene sve naknade koje se isplaćuju predsjedniku Gradskog vijeća, potpredsjednicima, zamjenicima gradonačelnika i vijećnicima za 41% te, umanjenjem osnovice, plaće zaposlenima u upravnim odjelima i službi Grada Novog Marofa za 10%.

S početkom primjene navedenih mjera započelo se od 1. svibnja.

Gradonačelnik je odluku o smanjenju plaća za 10% proveo i u gradskim ustanovama: Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof, Dječjem vrtiću Novi Marof i Pučkom otvorenom učilištu Novi Marof koja će na godišnjoj razini rezultirati uštedom od 680.000 kuna, a tu su i ostale uštede od 350.000 kuna što ukupno iznosi čak 1.030.000 kuna ušteda.

– Nakon analiza došli smo do zaključka da ima prostora za ovakve uštede i da su one nužne s obzirom da smo naslijedili preneseni gubitak iz prošle godine koji iznosi 1.922.000 kuna. Moramo stabilizirati proračun i platiti prispjele financijske obveze. Jasno mi je da se ljudima teško odreći dijela primanja ali smatram da su takva vremena kad se svi moramo maksimalno solidarizirati i podnijeti teret teške financijske situacije – objasnio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije