U Novom Marofu obilježena 20. obljetnica operacija Bljesak i Oluja

Svečana proslava 20. obljetnice vojno- redarstvene operacije Bljesak i Oluja, održana je u četvrtak, 30. travnja, u novomarofskom Kulturnom centru “Ivan Rabuzin”.

Proslava je započela svetom misom za poginule pripadnike postrojbi s područja bivše Općine Novi Marof u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križa u Novom Marofu.

Delegacija je nastavila proslavu u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” gdje je održan prigodni program kojem su nazočili i učenici OŠ Novi Marof.

Uzvanicima su se obratili gradonačelnik Siniša Jenkač ispred Grada Novog Marofa, pukovnici Zdenko Beštek i Ivan Rukljić, general bojnik Željko Sačić, brigadni general Mladen Mikolčević te naposljetku vlč. Josip Pavlek.

– Datume poput ovog, koji su utkani u hrvatsku povijest, dužni smo obilježiti s posebnim pijetetom i poručiti ovoj mladoj generaciji da se domovina stečena s tolikim žrtvama čuva i poštuje kao najveća vrijednost usađena u pojedinca – poručio je mladima gradonačelnik Siniša Jenkač.

Uslijedila je projekcija filma “5 godina na braniku Domovine”, a nakon nje izložba ratnih slika koju će narednih dana moći vidjeti svi posjetitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije