Vanja Horvat predstavila plan i program rada Savjeta mladih

U Centru za mlade predstavljen je plan i program rada Savjeta mladih Grada Varaždina.
Plan je predstavila novoizabrana predsjednica Savjeta Vanja Horvat zajedno sa svojom zamjenicom Ninom Plantak.

>Tko je Vanja Horvat, nova predsjednica Savjeta mladih?

Govorilo se o aktivnostima koje će provoditi Savjet u suradnji s Centrom za mlade “Vakuum” i studentskim zborovima i školskim vijećima.

Među navedenim aktivnostima, spomenuta je izrada mobilne aplikacije putem koje bi se turistima i studentima koji ne žive u Varaždinu omogućilo kvalitetnije razgledavanje grada i svih njegovih znamenitosti, a posebnost aplikacije je postavljanje vlastitih slika i odabira ruta.

Također, unutar kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine nalazi se jedan od projekata Savjeta mladih- Oscar za najbolju mladu osobu grada Varaždina.

Oscar je priznanje koje bi se dodjeljivalo pojedincima koji su izravno utjecali na razvoj aktivnosti za mlade, kao i poboljšanje načina života mladih građana Varaždina. Oscar bi se trebao dodjeljivati u više kategorija, a služio bi kao poticaj mladima da se aktivnije uključe u volontiranje i obogaćivanje života mladih.

– Cilj Oscara je potaknuti naše mlade da budu vidljivi i zastupljeni u javnosti i moramo im pružiti neko zadovoljstvo. Oscar će obuhvaćati sve aktivnosti mladih, od Lidrana, pobjeda na državnim sportskim natjecanjima do volontera. Želja nam ih je potaknuti da još bolje rade ono što vole i ne smijemo zaboraviti na njih – objasnila je Vanja Horvat ideju iza pokretanja Oscara.

Savjet mladih se aktivno ove godine uključio u organizaciju Dana maturanata, pa je tako u planu osmi puta zaredom održavanje Quadrille i obaranje još jednog Guinnessovog rekorda te organizacija nastupa Mejaša za sve varaždinske maturante.

>Za maturante sviraju Mejaši i opet se pleše Quadrilla

U planu rada poseban dio posvećen je humanitarnom djelovanju i načinu na koji se želi pomoći svima kojima je pomoć potrebna, posebice mladima, bilo da je riječ o slabijem imovinskom stanju, bolestima ili jednostavno problemima s kojima se svi susreću, Savjet se zalaže za pomaganje pojedincima u nevolji, bez obzira kakva ona bila.

Rok za realizaciju projekata zapisanih unutar Plana i programa rada je prosinac 2015. godine.

– Visoko smo podignuli ljestvicu, jer ambicije su velike, ali ostvarenje plana je realno ukoliko nastavimo raditi prema zacrtanom putu – kratko je zaključila predstavljanje plana rada predsjednica Savjeta Vanja Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije