Golub: Prelazim u Reformiste radi njihovog programa

Četiri dojučerašnja člana Hrvatskih laburista – Stranke rada prelaze u redove Narodne stranke – Reformista. O razlozima prelaska u novu stranku govorit će na konferenciji za novinare koju su Reformisti sazvali za danas, 29. travnja, u 16 sati.

Riječ je o Željku Špremu, predsjedniku ogranka Laburista općine Trnovec Bartolovečki, Renatu Cafuku, predsjedniku ogranka Laburista općine Vidovec, Danijelu Meseku, povjereniku Laburista za općinu Sračinec, i Davoru Golubu, predsjedniku ogranka Laburista općine Petrijanec, koji je ujedno i vijećnik Županijske skupštine Varaždinske županije.

Nezadovoljan radom stranke na svim razinama

– Razlozi mojeg izlaska iz Laburista su oni koji su već dijelom navedeni u javnosti vezani uz izlazak nekih drugih članova. Nezadovoljni smo radom podjednako i u vrhu stranke i na županijskoj razini, što je utjecalo i na rejting Laburista – obrazložio je svoje razloge za napuštanje stranke Davor Golub.

Također smatra da je lakše djelovati unutar stranke, nego kao nezavisni vijećnik. Zašto baš Reformisti?

– Reformiste sam odabrao na temelju njihovih programskih načela, budući da od svih stranaka oni najviše naglasak stavljaju na regionalnu politiku – obrazlaže županijski vijećnik.

Laburisti ne traže mandat natrag

Golub ne smatra spornim to što neće vratiti mandat Laburistima, već ga prenijeti Refomistima, budući da je zakonom određeno da mandat pripada vijećniku.

Ponešto drugačije razmišlja dojučerašnji laburist Siniša Miličić, koji je proteklih dana napustio stranku i također ne namjerava vratiti mandat, ali koji će u Županijskoj skupštini djelovati kao nezavisni vijećnik.

– Da, zakon je takav kakav je i stranka ima isti takav stav, ali meni osobno je neprihvatljivo da vijećnici prenose mandat na druge stranke. Zato ja ostajem nezavisan – komentirao je Miličić.

Miličić ostaje nezavisni vijećnik

Dodao je da od konferencije za novinare, koju je najavljivao nakon istupanja većeg broja članova raznih ogranaka iz stranke, ipak neće biti ništa.

– S onima koji prelaze u Reformiste ne mislim raditi presicu – izjasnio se Miličić, koji je bio županijski predsjednik stranke do ljeta 2014. godine, kada je podnio ostavku zbog, kako je tada rekao, svoje “moralne odgovornosti” nakon što je laburistička županijska vijećnica Ivana Pomahač prešla u redove SDP-a.

Danas, manje od godinu dana nakon toga, od troje vijećnika s početka rada aktualnog saziva Županijske skupštine (Miličić, Golub, Pomahač), Laburisti više nemaju nijednog. A Reformisti dobivaju svog prvog vijećnika i mimo izbora.

I, na kraju, iako se Miličić i Golub ne slažu oko pitanja zadržavanja ili vraćanja mandata, ima jedna stvar oko koje se slažu: da je ideja laburizma u Varaždinskoj županiji – mrtva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije