Tko je Vanja Horvat, nova predsjednica Savjeta mladih?

Vanja Horvat, nova predsjednica Savjeta mladih Grada Varaždina, je studentica diplomskog studija FOI-a, smjer ekonomika poduzetništva, rođena i odrasla u Varaždinu, članica Udruge mladih Omega (putem koje je došla u Savjet mladih), a od nedavno i podpredsjednica Mladeži HDZ-a Varaždin.

> Vanja Horvat nova predsjednica Savjeta mladih

Kao novoizabrana predsjednica Savjeta mladih Grada Varaždina, kao glavne ciljeve svog djelovanja istaknula je poboljšanje kvalitete života mladih, njihovog životnog standarda i povećanje broja sadržaja za mlade.

Zadržati mlade u gradu

– Moj najvažniji cilj je zadržati što veći broj mladih da ostanu u našem gradu, i to putem brojnih projekata i aktivnosti koje organizira Savjet te riješiti pitanje ključnih problema mladih koje smo identificirali u našem radu – izjavila je nova predsjednica Savjeta.

S problemima mladih Savjet je odavno upoznat, stoga je i pokrenut Centar za mlade, u kojem aktivno djeluje sedam udruga s ciljem približavanja mladima, omogućavanja direktne komunikacije i stvaranja povjerenja između Savjeta i javnosti.

Zajedništvo nakon ostavke Kličeka

– Nakon ostavke Dragutina Kličeka, dosadašnjeg predsjednika Savjeta mladih, u Savjetu se stvorilo jedno zajedništvo, međusobna suradnja i želja za postizanjem zajedničkih ciljeva, što je vidljivo iz Programa rada koji ćemo predstaviti javnosti kroz nekoliko dana – kazala je Vanja Horvat vezano za daljnji rad Savjeta mladih uz novo vodstvo.

Kako je istaknula, izbor nje kao predsjednice i Nine Plantak kao njene zamjenice, koja je povukla svoju kandidaturu za predsjednicu, bio je jednoglasan.

Udruge samostalno oblikuju programe

– Iz rezultata glasovanja vidljivo je zajedništvo koje vlada, a kroz kreativnost i ambicioznost pokazali smo želju za promjenama po pitanju problema mladih u Varaždinu – istaknula je Horvat kao prednost koju donosi novo vodstvo.

Cilj Savjeta, prema njenim riječima, nije miješati se u rad Centra za mlade, tako dugo dok je program kvalitetan, a udruge same stvaraju svoje programe i aktivnosti, sukladno njihovim područjima djelovanja.

Na nove izbore nakon ostavke Kličeka čekalo se više od mjesec dana, a u tom razdoblju, Savjet je radio na svom programu i aktivnostima u skladu s ciljevima koje žele ostvariti.

Mandat na tri godine

– Izbore se čekalo zbog usklađivanja termina s članovima Savjeta, ali i obavezama nadležnih tijela u Gradu, prije svega gradonačelnika Habuša, predsjednika Gradskog vijeća Josipa Heheta i Mirne Kezele, pročelnice Upravnog odjela za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove – objasnila je razloge čekanja na nove izbore.

Vanja Horvat je izabrana na mjesto predsjednice Savjeta mladih Grada Varaždina na rok od tri godine, a mandat joj završava u prosincu 2017. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije