Husnjak imenovana za v. d. ravnateljice Dječjeg vrtića Varaždin

Dosadašnja ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Jasenka Husnjak, koju su gradski vijećnici Grada Varaždina istekom njezinog mandata razriješili dužnosti, do izbora novog ravnatelja obnašat će dužnost vršiteljice dužnosti ravnatelja Dječjeg vrtića Varaždin.

Sjednica Gradskog vijeća je u petak prekinuta nakon što su gradski vijećnici odbili prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Varaždin da se ravnateljicom imenuje Ružica Conar.

Do toga je došlo nakon što je nezavisni vijećnik Zlatan Avar optužio Conar za plagijat, odnosno da je gotovo cijeli svog program rada, na temelju kojeg je predložena za ravnateljicu, prepisala iz Nacionalnog kurikuluma za rani predškolski odgoj i obrazovanje te iz programa rada ravnateljice Dječjeg vrtića Čakovec iz 2012. godine.

Conar se u međuvremenu ispričala Upravnom vijeću Dječjeg vrtića Varaždin i gradskim vijećnicima napomenuvši da je do cijele situacije došlo zbog njezinog neznanja i neiskustva, odnosno da je u svom programu zaboravila navesti kojim se dokumentima služila u njegovoj izradi.

U ponedjeljak poslijepodne su se Gradski vijećnici ponovno na kratko sastali te bez ikakve rasprave podržali prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Varaždin da se za vršiteljicu dužnosti ravnateljice imenuje Jasenka Husnjak, koja je u petak razriješena dužnosti nakon isteka mandata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije