Conar: Ispričavam se, do svega je došlo zbog mog neznanja i neiskustva

Nakon što ju je na sjednici Gradskog vijeća održanoj u petak vijećnik Zlatan Avar optužio za plagijat, kandidatkinja za ravnateljicu Dječjeg vrtića Varaždin Ružica Conar napokon je progovorila za medije.

Podsjetimo, Zlatan Avar je na sjednici Gradskog vijeća u petak istaknuo da je proučavanjem njenog programa rada utvrdio da je velika većina prepisana, dijelom iz Nacionalnog kurikuluma za predškolski odgoj i obrazovanje, a dijelom iz programa ravnateljice Dječjeg vrtića Čakovec iz 2012. godine.

> Izbor nove ravnateljice vrtića završio optužbom za – plagijat!

Sebe navela kao autora

Problematičnim je Avar ocijenio to što kandidatkinja nije navela izvore, već je sebe navela kao autora programa.

Ružica Conar priznaje da se koristila tim dokumentima i da ih je trebala citirati naglašavajući da to nije napravila samo zbog neznanja i neiskustva.

– Žao mi je što je cijeli proces ovako završio i svima se ispričavam. Što se tiče plagiranja, o tome nikako ne može biti riječi, nego zbog neiskustva nisam stavila oznake gdje citiram i koju literaturu – stoji u odgovoru koji nam je Conar dostavila.

Smatra da je program kvalitetan

Conar ističe da se njen program rada i morao bazirati na Nacionalnom kurikulumu za predškolski odgoj i obrazovanje, budući da je riječ o nacionalnom dokumentu koji je polazište za izradu svih nastavnih planova i predmetnih kurikuluma pa je i normalno da taj dokument koristi kandidat za ravnatelja vrtića kao osnovu svog programa.

– Što se pak tiče programa rada Dječjeg vrtića Čakovec, koristila sam taj program u izradi svog programa jer smatram da taj vrtić jako dobro radi i voljela bih primjeniti neke dijelove iz njihovog programa kao ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin. I tu sam isto napravila grešku jer nisam navela da sam se u izradi svog programa koristila i njihovim programom – ističe Conar.

Zaključuje kako smatra da je izradila kvalitetan program koji bi sigurno podigao kvalitetu rada Dječjeg vrtića Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije