Politika / Varaždinsko smeće

PRITISCI

ZASTRAŠIVANJE? Čistoća pisala poslodavcu Roberta Borovića, tražili podatke o njegovom zapošljavanju!

ZASTRAŠIVANJE? Čistoća pisala poslodavcu Roberta Borovića, tražili podatke o njegovom zapošljavanju!
Varaždinski.hr

Prve informacije o pritisku na osnivača Facebook grupe Varaždinsko smeće pojavile su se baš u toj grupi u utorak, 11. prosinca, no u toj Facebook objavi nije bilo navedeno tko radi pritisak i na koji način.

Predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković iznio je danas na konferenciji za novinare informaciju da je, prema njegovim saznanjima, gradska tvrtka Čistoća tražila informacije o ugovoru o radu osnivača Facebook grupe Varaždinsko smeće Roberta Borovića, koji radi kao tajnik u Osnovnoj školi Petrijanec. Tu informaciju potvrdio nam je i sam Robert Borović, koji je istaknuo da zasad nema komentara, dok se ne savjetuje s odvjetnicima.

- Dobili smo informacije da je iz gradske tvrtke Čistoća poslan upit prema radnom mjestu Roberta Borovića gdje se traže podaci o njegovom ugovoru o radu. Smatramo da je prijeđena svaka granica kojom netko može ići prema građanima koji slobodno izražavaju svoju volju na društvenim mrežama – rekao je Marković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Marković je istaknuo kako u javnim istupima treba pripaziti na ono što se govori, no da se građane ni na koji način ne smije sprečavati u izražavanju svoje volje ili bunta, posebice, dodao je Marković ako je ono što govore objektivno istinito.

- Otvoreno pitamo direktora tvrtke Čistoća Davora Skrozu da li je to točno i kakav dopis je išao prema Osnovnoj školi Petrijanec, gdje Borović radi kao tajnik. Ako je točno da je Čistoća tražila informacije o ugovoru o radu Roberta Borovića, tražimo odgovornost čelnog čovjeka Čistoće – zaključio je Marković.

Prve informacije o pritisku na osnivača Facebook grupe Varaždinsko smeće pojavile su se baš u toj grupi u utorak, 11. prosinca, no u toj Facebook objavi nije bilo navedeno tko radi pritisak i na koji način.

Sam Borović istaknuo je u komentaru ispod teksta da je inicijalna objava 'malo pretjerana'.

- Poštovani svi! Malo je Damir Šilec pretjeral. Nisu prijetnje u igri. Više neutemeljeni pokušaj narušavanja mojeg poslovnog ugleda. Sve je ok, bez brige! - napisao je Borović.

1113dfbb30d20c012c8f12f2313947d7.jpg?v=2

Vezana vijest:

Otpad u Varaždinu VARAŽDINSKO SMEĆE VARAŽDINCIMA PREKIPJELO Otvorena Facebook grupa Varaždinsko smeće, nezadovoljni računima traže i prosvjede

Valja podsjetiti kako je grupa Varaždinsko smeće nastala nakon što je Čistoća poslala upozorenje pred tužbu Robertu Boroviću zbog neprimjerenih komentara na njihov račun, a sve su potaknuli povišeni računi za smeće.

Prije nekih tjedan dana Čistoća je ponovo istaknula kako će reagirati na ono što smatraju uvredama na društvenim mrežama.

- Na sve druge neutemeljene optužbe i uvrede koje se javno iznose putem društvenih internetskih mreža trgovačko društvo Čistoća, kao davatelj javnih usluga, koristiti će sve zakonom dopuštene mogućnosti radi zaštite svojeg ugleda i časti – napisali su iz Čistoće.

Vezana vijest:

Davor Skroza, Čistoća ČISTOĆA SE NE ŠALI VŽ SMEĆE Pazite kako razdvajate otpad i pazite što pišete! Čistoća prijeti i kaznama i tužbama

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video