Vijesti / Prva školska televizija

Prva školska televizija

O ONLINE NASTAVI Igor Kos: 'Ona zahtjeva dosta samodiscipline. Anomalije pokušavamo odmah ukloniti'

O ONLINE NASTAVI Igor Kos: 'Ona zahtjeva dosta samodiscipline. Anomalije pokušavamo odmah ukloniti'
Prva školska televizija

Ravnatelj Elektrostrojarske škole ističe da će napraviti određeni iskorak u praktičnoj nastavi gdje će učenicima osigurati potreban 'hardware'.

Ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos u intervju za Prvu školsku televiziju govorio je o tome kako škola provodi nastavu na daljinu, kakve su reakcije profesora i učenika te ostalim stvarima vezanima uz srednjoškolsko obrazovanje u vremenu pandemije. 

- Nastava na daljinu je nešto što je tamo u ožujku bila jedna nužnost i nije bilo izbora. Sada imamo sličnu situaciju. Što se tiče Elektrostrojarske, to funkcionira jako dobro. I prije korona-situacije smo radili na online učenju i naravno da nije bilo to u mjeri kao i sada - kazao je Kos. 

Rekao je da online nastava ima svoje pluseve i minuseve.

- Nastava na daljinu ima pozitivne i negativne strane. Plus je za učenike što ne moraju putovati i tu se dobije ušteda vremena. S druge strane, online nastava zahtjeva dosta samodiscipline i organizacije vremena. Moj je dojam da su se sada svi dovoljno naviknuli - kaže. 

Problem se nailazi i u kućanstvima gdje ima više djece koja istovremeno trebaju pratiti nastavu. 

- Istina, učenici koji imaju braću i sestre dolaze u veće probleme jer nema svatko svoje računalo, internet je sporiji ako je više učenika na online nastavi. Ono što je bitno, mi o tome razmišljamo i shvaćamo da može doći do toga te imamo razumijevanja za to - kazao je Kos.

Navodi da je problem praktična nastava koja se ne može odvijati online.

- Napravit ćemo jedan iskorak. Svim učenicima škola će osigurati da kod kuće imaju potreban hardware jer želimo da uvjeti rada kod kuće budu koliko god je moguće identični kao i u školi – ističe Kos.

- Imali smo učenike koji nisu imali računala, bez internetske veze i tu se prilagođavamo. Situacija nije crno bijela već se moramo njoj prilagođavati – naglašava Kos.

Cijeli intervju pogledajte u nastavku. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video