UČENIČKA PRAKSA

U lipnju kreće novi krug prijava za učeničku praksu u Kauflandu

Kaufland Hrvatska k.d. najavljuje novi krug prijava za učeničku praksu prema klasičnom modelu obrazovanja koji započinje u lipnju

Kaufland Hrvatska k.d. poslodavac je koji već dugi niz godina aktivno sudjeluje u obrazovanju budućih naraštaja prodavača te kontinuirano doprinosi razvoju strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj. Svoja vrata redovito otvara učenicima srednjih strukovnih škola koji se obrazuju za zanimanje prodavač i na taj im način u svojim poslovnicama omogućuje obavljanje obvezne stručne prakse, pa je tako u školskoj godini 2023./2024. u Kauflandu svoju praksu obavljalo 34 učenika u 19 poslovnica diljem Hrvatske.

Konstantnim ulaganjem u svoje zaposlenike Kaufland Hrvatska k.d. stvorio je kulturu prenošenja znanja, otvorene komunikacije i međusobne podrške. U Kauflandu kažu da su stoga ponosni na svoje mentore koji tu kulturu prenose i na one najmlađe. Uz brojne druge radne obveze i svakodnevne zadatke, svojim neprestanim zalaganjem i trudom mentori u Kauflandovim poslovnicama nesebično dijele svoja znanja i iskustva s učenicima na učeničkoj praksi.

No, kakvo mišljenje o praksi u Kauflandu imaju sami učenici?

Tijekom svibnja prošle godine Kaufland Hrvatska k.d. proveo je kratko istraživanje o učeničkoj praksi te se može pohvaliti sjajnim rezultatima. 97% učenika prepoznalo je podršku mentora kao ključni faktor tijekom njihove prakse. Također, učenici su pohvalili mentore i posvećenost koju su pokazali prema njima s ciljem da usvoje sve nastavne sadržaje. Činjenica da bi se čak 80% učenika završnog razreda srednje škole nakon završetka školovanja voljelo zaposliti u Kauflandu potvrđuje da je Kaufland atraktivan poslodavac i među mladom populacijom.

U ovoj tvrtki svake se godine unaprjeđuju primanja i pogodnosti zaposlenika, a i učenicima na praksi Kaufland nudi niz pogodnosti poput rođendanskih, zdravih, božićnih i ostalih prigodnih poklona. Novost je da učenici koji svoju praksu obavljaju u Kauflandu od ove godine mogu ostvariti i pravo na nagradu za uspješno obavljanje prakse u iznosu od 70 eura.

Kaufland Hrvatska k.d. stoga sa zadovoljstvom najavljuje novi krug prijava za učeničku praksu prema klasičnom modelu obrazovanja koji započinje u lipnju ove godine te se raduje svim budućim učenicama i učenicima koji će svoju karijeru započeti i nastaviti u Kauflandu. Za učeničku praksu prema klasičnom modelu obrazovanja mogu se prijaviti učenici od 1. do 3. razreda koji se školuju za smjer Prodavač/ica.

Više o učeničkoj praksi i prijavama koje počinje u lipnju pronađite na: Iz škole na posao | Kaufland , a zainteresirani učenici mogu se prijaviti i direktno putem e-mail adrese hr-pers-razvojiskolov@kaufland.hr

Najnovije