P4

Počinje KVART festival: Danas je besplatan ulaz za sve posjetitelje

Otvaranje festivala uz prezentacije, panel i koncert te after.

Na livadi u sklopu tvornice Varteks sve je spremno za KVART festival! Šesto izdanje glazbenog festivala koji organizira P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu otvara svoja vrata u četvrtak, 6. lipnja od 17 sati.

Ulaz na festivalski prostor smješten je u Zagrebačkoj 94, kod samog ulaza u Varteks na velikom parkingu, a pokraj Varteks Outleta. Podsjećamo, program u četvrtak slobodan je za sve posjetitelje, a što se sve danas događa na KVART-u donosimo u nastavku. Popratni program KVART festivala počinje već u 17 sati s WMN Amplified prezentacijama partnerskih organizacija i prilikama za mlade, a koje u fokus stavljaju žene u glazbenoj industriji. 

U 17 sati i 40 minuta na rasporedu je World Cafe na temu Žene u kulturi, također dio WMN Amplified programa. Počevši s razmjenom iskustava žena u području kulture, na događanju će biti analizirane regionalne razlike u iskustvima, a s ciljem razvoja praksi koje podržavaju rodnu osjetiljivost u kulturi. Konferencijski dio KVART programa završava u 19 sati i 30 minuta panelom na temu “EP x MLADI: Politike i programi”.

Riječ je o panel raspravi u kojoj će kandidati i kandidatkinje za Europski parlament ispričati više o svojim programima i politikama (za mlade), a svoj dolazak potvrdili su Nina Skočak i Ladislav Ilčić. Na festivalskom prostoru KVART-a bit će postavljen i Varteksov muzej, odnosno izložba priča i fotografija o bogatoj stogodišnjoj povijesti varaždinskog tekstilnog diva. Također, bit će otvoren i Iskoristi svoj glas Corner u kojem će biti postavljena simulacija biračke kabine, a zainteresirani će moći osvojiti i pokoju nagradu.

Glazbeno otvorenje KVART festivala zakazano je za 21 sat kada na KVART stage stupa Scifidelity Orchestra! Međimurski glazbenici već dulje vrijeme nisu strani pojam na hrvatskoj glazbenoj sceni. Odlična rasplesana energija i neuobičajen zvuk čine ovu nakupinu glazbenika pravom poslasticom za svačije uši.

Od starinskog roots blues-a, preko dixie-swinga, pa sve do modernih obrada čine njihov glazbeno scenski nastup zanimljivim za svaku dob i najrazličitije žanroljupce. Na KVART-u će svirati svojevrsni omaž velikanima hrvatske glazbene scene (Massimo, Dino Dvornik i drugi), tako da će to biti pravi party za sve generacije. Nakon Scifidelity Orchestra slijedi after na kojem svira zagrebačka DJ-ica niniva koja je također dio WMN Amplified programa.

Odlična vijest za sve posjetitelje KVART festivala! Osim gotovinom, na šanku će biti moguće plaćanje i KEKS Pay Aplikacijom! Za plaćanje KEKS Pay Aplikacijom na šanku dobivaš 15% popusta.

U prodaji su jednodnevne ulaznice za KVART, kao i festivalske ulaznice (festivalske ulaznice vrijede za sva tri dana festivala). Fizičke ulaznice dostupne su u svim Tisak Media trgovinama u Hrvatskoj, Dirty Old Shopu u Zagrebu i knjižari Rockmark. Online ulaznice mogu se nabaviti na platformi Core Event. Prodaja ulaznica na ulazu na festival bit će omogućena i u PETAK i u SUBOTU od 16:30 do 23:30.

Najnovije