Kvart festival

Grše oduševio drugog dana KVART festivala

Publici nije smetala ni kiša. Evo kako je bilo drugog dana varaždinskog festivala.

Kiša koja je u jednom trenutku počela padati još je dodatno podigla atmosferu na koncertu headlinera u petak KVART festivala! Triljski glazbenik Grše zapalio je atmosferu i svojim nastupom još jednom pokazao zašto je predvodnik nove generacije hip-hop/trap izvođača u Hrvatskoj.

U festivalskom vremenu od sat i nešto malo više vremena uspio je držati na nogama (i leđima!) posjetitelje KVART festivala od samog početka pa do kraja koncerta. Atmosfera je došla do usijanja kada je krenuo sa svojim hitovima Mamma Mia, Fantazija i Tokyo Drift, a KVART-ovce je iznenadio i s gostom iznenađenja, drniškim glazbenikom Pekijem s kojim je izveo collab pjesmu Mangio Pasta.

Prvi nastup Fani Solomun

Prije headlinera publiku je zagrijao zagrebački trap trio Buntai kojima je ovo bio drugi nastup na KVART-u, no ni ove godine nisu razočarali publiku svojom energijom i showom na pozornici. Prije hip-hop/trap bloka headlinera, KVART stage pripao je kantautoricama iz regije koje su na festival stigle u sklopu WMN Amplified programa.

Svoj prvi nastup u Varaždinu zabilježile su LAV (Slovenija), tam (Srbija) i Dina Jashari (Sjeverna Makedonija), no publika je čekala i velikim pljeskom posebno nagradila svoju Varaždinku, Fani Solomun kojoj je KVART, kako i sama kaže, bio prvi festivalski nastup. Fani Solomun je u polusatnom setu izvela sada već dobro poznati singl „Metak“, ali i počastila publiku premijerom pjesme „Sedam godina“. KVART publiku ugodno su iznenadili mladi hip-hop/trap artisti Vano i nac. kojemu je svirka na KVART festivalu bio prvi nastup ikad. 

Završnica festivala

Treći i posljedni KVART festivala također neće razočarati line-upom. Ulaz festivala otvara se u 17 sati kada i sa svirkom počinju prvi bendovi. Riječ je o uglavnom mladim bendovima koje je publika nagradila svojim glasovima i tako su dobili svoje mjesto na line-upu KVART festivala: varaždinski alt rockeri John Morrow & The Electric Odyssey, zagrebački Kal’s Penny za čiji zvuk je specifična energična ritam sekcija popraćena melodičnim gitarama i teškim riffovima, te mladi zagrebački pop/punk/funk bend Soba 9.

Svoje mjesto na KVART line-upu našli su i slovenski punk trubaduri morvern, ali i Varaždincima dobro poznati duo cura i dečko (Vanesa Petrac i Ivan Marojević), prepoznatljvii po klupskoj atmosferi koju unose u svojim svirkama. U 21:30 na KVART stageu zasvirat će i riječi Jonathan kojima su zbog svoje energije, ali i žestine u nastupima postali miljenicima varaždinske publike.

Koncertni dio šestog KVART festivala zaključat će Ida Prester s Lollobrigidom! Ida Prester & Lollobrigida na stage izlaze u 23 sata, a izvest će miks starih hitova, ali i novih Idinih pjesama koje oduševljavaju i stariju, ali i mlađu publiku! Očekujte zaraznu energiju, šljokice i potencijalni ples na KVART stageu s Idom!

Završnica KVART festivala pripada Sky afterima s vrhunskim glazbenicima i producentima Viatori i SZCH, a bit će posebno zanimljivo i na LOOP Silent Partyju sa slušalicama s Voltairom i Woostosom gdje KVART-ovci sami biraju glazbu za slušanje! Više o programu KVART festivala dostupno je na www.pecetri.com/kvart, a ulaznice za subotu dostupne su online na www.core-event.co ili fizičke u Tisak Media trgovinama, te na ulazu na festival.

Najnovije