Centar za mlade i nezavisnu kulturu

SEZONA U P4 Raznolik program u varaždinskom centru za mlade

Koncerti, izložbe, predstave, radionice – nema čega nema.

Zanimljiv program i ove jeseni očekuje mlade u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu. U posljednjih nekoliko godina Preradovićeva 4 postala je adresa na kojoj se okupljaju mladi (ali i stariji) na različitim aktivnostima: koncertima, izložbama, kazališnim predstavama, radionicama i okruglim stolovima, te provoditi slobodno vrijeme ili informirati se o različitim mogućnostima mobilnosti u Europskoj uniji, volontiranju, školovanju ili zapošljavanju.

U tri programske cjeline Kultura, Radionica i Dokolica provodi se 10-ak različitih programa, a više informacija dostupno je na službenoj web stranici www.pecetri.com ili na društvenim mrežama FB/IG @pecetri ili TikToku @pecetrip4.

KULTURA

1. KVART na brzaka x YEM

Koncertni program u P4 podrumu u sklopu kojeg se predstavljaju mladi izvođači, odnosno bendovi s lokalne razine, ali i jake snage s hrvatske glazbene scene. Idući KVART na brzaka bit će održan na Dan grada Varaždina, 6. prosinca.

2. SVIRAJ U P4 / SRI I SUB, 20:00

Otvaramo P4 podrum za lokalne bendove ili pojedince koji nemaju, a trebaju prostor za probe ili jammanje. Termin srijedom otvoren je za probe bendova ili izvođača, a sve što trebaju učiniti je javiti se na info@pecetri.com kako bi provjerili slobodne termine. Termini subotom otvoreni su za jammanje.

3. PODRUM PONEDJELJKOM

Izložbe mladih umjetnika i umjetnica u organizaciji Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

4. GLLUGL PREDSTAVE

Predstave za djecu i odrasle u malom nezavisnom kazalištu Umjetničke organizacije Gllugl. Od ove je godine Gllugl postao nastavna baza i mjesto za izvođenje dijela nastave sveučilišnih prijediplomskih, diplomskih i poslijediplomskih specijalističkih studija Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. To znači da će u Glluglu, između ostalih, igrati studentske predstave. Prva predstava na rasporedu je već u subotu, 2. studenog. Igrat će predstava “Jabuko rumena”, riječ je o autorskom projektu Inke Eldan i Martine Slakoper.

RADIONICA

1. PARLAONICE / JEDNOM MJESEČNO

Radionice i susreti debatnog tipa u sklopu kojih se razvija kritičko mišljenje te mladi razgovaraju sa svojim vršnjacima o temama koje su njima važne (stres, anksioznost, ljudska prava, ljubav, upis na fakultet i sl.). Za sada u Parlaonicama sudjeluju srednje škole s područja , no bilo bi nam drago da se pridruže i svi zainteresirani.

2. PSIHIKA / NA UPIT

Besplatna podrška za mlade usmjerena na mentalno zdravlje koje vode edukanti i edukatnice završnih godina geštalt psihoterapije (uz podršku mentora). P4 i Udruga V.U.K. sklopili su suradnju s Institutom Psihika. Svi koji trebaju ovakav tip podrške, mogu se prijaviti putem obrasca na LINKU. Ako postoji slobodno mjesto, javljamo ti se. Ako nema trenutno slobodnih mjesta (terapeuta), stavljamo te na listu čekanja.

3. MANTRA / UTO I PET, 19:30

Plesna skupina MANTRA djeluje u sklopu P4 godišnjeg programa od 2020. godine, a naziv Mantra nosi od 2023. godine. Skupina okuplja oko 20 plesačica u dobi od 16 do 30 godina, a ističu se kao jedini isključivo seniorski plesni ansambl u Varaždinskoj županiji koji sudjeluje u profesionalnim projektima, uključujući videospotove, modne revije, koncerte i druge javne nastupe. Bave se različitim plesnim stilovima, a najviše njeguju jazz dance, heels i urban fusion. MANTRA je u protekle dvije godine ostvarila niz zapaženih nastupa, primjerice plesni show World of Dance i nastup prije Baby Lasagne na Špancirfestu. Primaju članice u svoje redove, a zainteresirani mogu pogledati kako sve to izgleda na treninzima dva puta tjedno.  Voditeljica je Maja Kućar koja ujedno i potpisuje sve koreografije.

4. THE STREETZ / ČET, 17:00-18:30 I SUB, 10:00-12:00

Radionice breakinga i hip-hop kulture.

5. QP4 / SVAKI TREĆI PETAK U MJESECU, 19:00

Radionice i susreti za LGBTIQ+ mlade, a uključuju i psihološku podršku, filmske večeri i sl.

DOKOLICA

1. BOARD GAMES / NED, OD 15:00

Igraj društvene igre nedjeljom od 15 sati u P4 podrumu. Naš volonter bit će ti na usluzi, a neke od igara koje imamo su: Vienna Connection, Party Alias, Monopoly za varalice, Monopoly bid, Air Pictionary, Dixit, Karte za belu, Jamb, Codename. Naravno, uvijek možeš donijeti i svoju igru i u dobrom društvu provesti nedjelju u P4.

2. PARTIJAJ U P4

Nakon različitih obveza i životnih situacija, valja se i opustiti. Partijanje obuhvaća različite tematske partyje, silent partyje i karaoke. Prvi na rasporedu je Halloween party – 31.10. od 21:00. Upad je free.

3. PAUZA U P4 – TBA

P4 će biti otvoren svakog radnog dana i za provođenje slobodnog vremena kad imaš pauzu u školi ili na faksu, kad trebaš čekati vlak ili bus, ili jednostavno želiš hengati negdje gdje je kouzi. Startamo uskoro, najavit ćemo na društvenim mrežama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije