Vijesti / Scena

TJEDAN SMIJEHA U deset dana prikazat će se više od 40 komedija diljem županije!

TJEDAN SMIJEHA U deset dana prikazat će se više od 40 komedija diljem županije!

Od 23. veljače do 4. ožujka diljem Varaždinske županije održat će se, u režiji Kerekesh teatra, 9. po redu Tjedan smijeha. Jedna je to od najposjećenjih kazališnih manifestacija u Hrvatskoj, a ove godine ljubitelji komedije na Tjednu smijeha moći će pogledati više od 40 predstava.

Što nas očekuje na ovogodišnjem Tjednu smijeha na konferenciji za novinare iznijeli su Ljubomir i Jan Kerekeš, izvršni producenti Kerekesh teatra, a uz njih su na konferenciji po prvi put prisustvovali predstavnici Varaždinske županije, Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kompletan program u gradovima možete pronaći na poveznici u nastavku: 9. Tjedan smijeha.

- Ponovo smo imali puno posla i pokušali smo otići i korak dalje. Po meni, to smo i učinili, no zadnji sud dat će naša publika. Ove godine imamo oko 40 predstava, a potrudili smo se da Tjedan smijeha ponovo bude u svim gradovima Varaždinske županije. Uključeno je tu i nešto manje općina, no to ima svoje razloge - rekao je Ljubomir Kerekeš.

Istaknuo je kako ove godine sam Tjedan smijeha počinje ranije nego prošlih godina, no dodao je kako to nije bilo moguće izbjeći zbog rasporeda varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta.

- Ima jedna vrlo zavidna brojka, raritetna. Monodrama Dimnjačar na Tjednu smijeha bit će izvedena 1250 put, otkad je počelo njeno izvođenje prije šest godina. To nije najdugovječnija predstava u Hrvatskoj, no to je predstava koja se najviše puta izvodila - dodao je Ljubomir Kerekeš.

Tjedan smijeha ove godine neće ponuditi nove predstave Kerekesh teatra, no, najavio je Ljubomir Kerekeš, sljedeće godine bit će čak dvije premijere, jedna predstava za djecu i mlade i jedna za odrasle.

Jan Kerekeš istaknuo je kako je sretan što je rad Kerekesh teatra prepoznala Varaždinska županija, Grad Varaždina te Turistička zajednica Grada Varaždina.

Otvorenje Tjedan smijeha pripasti će gostujućem kazalištu, dok će ga zatvoriti dobro znani Dimnjačar.

- Tjedan smijeha otvorit će talijanska komedija Talijanski slamnati šešir, tu prestavu izvodi zagrebačka Komedija. Zadnja predstava Tjedna smijeha bit će Dimnjačar i to će biti 1250 izvođenje te, u Hrvatskoj najizvođenije, predstave. Ovo je produkcijski najsnažniji i najskuplji Tjedan smijeha dostad, troškovi za deset dana su oko 380.000 kuna.

Najvažnija informacija za ljubitelje komedije svakako je da ulaznice mogu kupiti već danas.

- Iako je iznos od 380.000 kuna velik, mi ne sumnjamo u našu publiku, ni naše sposobnosti promocije. Ulaznice idu u prodaju od danas, cijene su iste, samo je Talijanski slamnati šešir skuplji. Cijena ulaznica je 40 kuna, no ima i jeftinijih varijanti - istaknuo je Jan.

Spoj Špancirfesta i Kerekesh teatra

Direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth istaknula je logično da Kerekesh teatar dobije i potporu Turističke zajednice.

- Kerekesh teatar je jedan od najjačih varaždinskih brendova i od iznimnog su značaja za razvoj turizma u Varaždinu. Oni ne privlače smo lokalnu publiku, već ljubitelje komedije iz cijele zemlje, a sve to utječe na turizam u našem gradu - istaknula je Jelena Toth.

Otkrila je i malu ekskluzivu.

- U pregovorima smo i Kerekesh teatar će, kao i Varaždinske kazališne večeri, od ove godine biti dio Špancirfesta. Radi se o programu na pozornici kod Vile Bedeković. Posjetitelji Špancirfesta žele što više smijeha pa je logično da uključimo i Kerekesh teatar.

Važnost Kerekesh teatra za Varaždin i županiju

Ispred Varaždinske županije na konferenciji za novinare govorila je Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana Varaždinske županije Radimira Čačića.

- Ovo je jedan od najprepoznatljivijh festivala u Hrvatskoj, no još je važnije da je Tjedan smijeha postao jedan od najjačih brendova naše županije. Niz predstava koje su začinjene pučkim humorom privukle su mnogo posjetitelja i mogu reći da Varaždinska županija podržava i Tjedan smijeha i rad Kerekesh teatra - rekla je Natalija Martinčević.

Draženka Dević, privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, istaknula je kako Grad Varaždin podržava i institucionalnu i vaninstitucionalnu kulturu, a u tu potonju ulazi i Kerekesh teatar. Dodala je kako je Grad Varaždin u posljednje dvije godine financijski podržao Tjedan smijeha, a kako će to učiniti i ove.

Sveukupno, 30 predstava u Varaždinu i više od 10 u ostalim gradovima i općinama Varaždinske županije čeka sve ljubitelje komedije u razdoblju od 23. veljače do 4. ožujka.

> Program 9. Tjedan smijeha u gradovima

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci